Aki kimondottan egy fajta kutyafajtat szeret, miert viszonyul maskepp a tobbi kutyahoz?
Gondolok itt arra, hogy van, aki lenezi a keverekeket. Vagy imadja a nemetjuhaszt, de utalja pl. a pincsiket.
Hogy van ez?
En szemely szerint a kutyakat szeretem, es tok mindegy, mi a fajtaja.
Tartani pedig olyat tartok, aminek meg tudom teremteni azt a legkort, amiben jol erzi magat.
Nem ertem a nagy kutyabaratokat...
Azért ez elég elfogult. Nem általánosítás, de a közelünkben lévő parkban van egy két nagyon büszke illető boxerrel, ilyen olyan fajtatiszta kutyával. Nekem 5 hónapos keverék kutyusom van, nagyon játékos, kis naiv teremtés.
Amikor ezek a 30 kilós csupa izom kutyák tiszta erővel rávetik magukat az enyémre, akkor a gazdi: ó, milyen helyesen játszik AZ Ő KUTYÁJA, azt meg valahogy nem veszi észre hogy az enyém negyedakkora, és játszana, nem az erejét fitogtatni megy a másikhoz. Ilyenkor marhára kellemetlen, mivel ők jönnek oda hozzánk. De egyrészt nem is tudom hogy kell fegyelmezni egy vadidegen kutyát ha az be van pörögve, ha meg szólok hogy nézze már meg kicsit jobban a helyzetet, akkor ismét csodálatba esik a saját kutyája látványától. Ma reggel is volt egy ilyen eset, pont tegnap mondtam az illetőnek, hogy nem játszhat a 4
Azért ez elég elfogult. Nem általánosítás, de a közelünkben lévő parkban van egy két nagyon büszke illető boxerrel, ilyen olyan fajtatiszta kutyával. Nekem 5 hónapos keverék kutyusom van, nagyon játékos, kis naiv teremtés.
Amikor ezek a 30 kilós csupa izom kutyák tiszta erővel rávetik magukat az enyémre, akkor a gazdi: ó, milyen helyesen játszik AZ Ő KUTYÁJA, azt meg valahogy nem veszi észre hogy az enyém negyedakkora, és játszana, nem az erejét fitogtatni megy a másikhoz. Ilyenkor marhára kellemetlen, mivel ők jönnek oda hozzánk. De egyrészt nem is tudom hogy kell fegyelmezni egy vadidegen kutyát ha az be van pörögve, ha meg szólok hogy nézze már meg kicsit jobban a helyzetet, akkor ismét csodálatba esik a saját kutyája látványától. Ma reggel is volt egy ilyen eset, pont tegnap mondtam az illetőnek, hogy nem játszhat a 40 kilós nyáladdzó ebe az enyémmel ilyen stílusban, mert ő még kicsi. Erre ma kimegyünk, a park másik végében letelepszünk, erre két perc, és már rohan oda a kutya. Gazdi meg: milyen szépen játszik sütike. Hát any*d.
Szóval, én azt nem értem, a kutyabarátok, mindamellett hogy van egy kutyájuk, akitől el vannak ájulva, ugyan mi a f**ért nem lehet tiszteletben tartani a másikat. És kerek szemekkel figyelni hogy a fajtatiszta kutyuskája acsarkodva ledominál egy 5 hónapos kiskutyát.
Amúgy mikor kutyát vettem magamhoz bőven megengedhettem volna magamnak hogy többszázezerért vegyek egy kutyát, akivel majd feszíthetek, de menhelyen megláttam egy ártatlan kedves kis kölyköt, és őt hoztam el.
Nekem mindegy kinek milyen kutyája van, ha az barátságos, és tud viseledni más kutyákkal. De sokszor már úgy megyek le a parkba, hogy kerülgetem az embereket.
Én azt nem értem, hogy miért van sok keverék kutyásban kifejezetten ellenszenv a fajtatiszta kutyák iránt.
Nekem mudijaim vannak, s mikor újonnan találkozom egy keverék kutyás gazdival, az nagyon barátságosan fogad minket, de amikor megtudja, milyen fajták (mert udvariasságból rákérdez, de azt hiszi, hogy keverékek), s én mondom, hogy mudik, teljesen elszontyolodik. Miért?
Vagy pl vmelyik előttem szóló is írta, hogy ő inkább menhelyről hozott egy ártatlan kiskutyát. Mert van olyan kiskutya, amelyik nem ártatlan?
Nah én meg már láttam kutyasuliban olyan keveréket, aki mindenkinek neki akart menni, úgy kellett kiterápiázni. Meg láttam utcán ugyanilyet. Akkor most minden keverék olyan?
Az ilyen szövegek, ezek az általánosítások mutatják azt, hogy a keverék kutyákat "pártolók" táplálnak ellenszenvet a fajtatiszták iránt. Meg azon, hogy ilyeneket tesznek bele a mondandójukba: "oly nagyra tartott fajtatiszta xyz". Talán a keverék kutyák gazdijai nem tartják nagyra a saját kutyájukat?
Én olyat még soha nem hallottam ! törzskönyves ! kutya gazdájától, hogy a keverékek ilyenek, a keverékek olyanok.
Ha meg egy fajta jellegű keverék, szaporított kutya gazdájáról van szó, aki csak azért akart "fajtisztát", hogy menőzhessen... hát, hülyék mindenütt vannak, de az se fajtatiszta, tenyésztett kutya.
Hát, én nem tartom annyira nagyra a kutyámat, hogy ha látom játék közben (vagy helyette)dominálni akarja a nála jóval gyengébb és kisebb kutyát, akkor örömködve nézzem.
Egyébként még 1x leírom, hogy a saját környezetemből hoztam pár példát, errefelé ez van. Másrészt azt is írtam, hogy nekem midegy milyen fajta kutyája van az illetőnek, ha az kedves barátságos, jöhet bármi. Akkor is jöhet, ha nem az, de legalább a gazdája fegyelmezze, terelgesse némelyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!