Milyen tápot vegyek az allergiás kistestű kutyámnak?
Próbáltuk a select goldot,a royalt,az ecunaubat->nem tudom,h kell leírni:)..
Egyik sem jó!
Am egy yorkiról lenne szó!
Sok táptól még el is hízott..
Állandóan vakarja a fülét,meg mindenét,a doki azt mondta allergia,de amiket ajánlott táp egyik sem jó!
Ja és még egy kérdés?
Milyen löttyös(konzervet) kaját adtok a kutyátoknak,és milyen sűrűn??Naponta ,2naponta?
Minél több választ!
KÖsziiii
szia
én is az acanát ajánlom abból van speciális fajta allergiás kutyusoknak, de általában a yorkik a csirkés dolgokra bírnak allergiás tüneteket kiváltani, ezért ezt kerüld, nálunk most az acana bárányos-rizses és az orije 6 halas a menő amióta ezt eszi megszűnt a vakarózás nálunk is fülét nyakát amit ért vakart szóval biztos a táp a hibás.
a konzervet ha nem muszáj ne erőltesd egyrészt tápanyag tartalma szinte semmi 70-80 %-a víz nézz csak meg akár egy cesar konzit 4 % hús :S viszont tele van ízfokozóval rászokik a kutyus és a tápra finnyog
Szinte az összes tápban van csirkeliszt, mindegy hogy bárányos vagy egyéb van ráírva. A lényeg, hogy jó minőségű (acana,.. emítettek az előttem lévők több jó tápot) és lehetőleg halas táp legyen vagy eleve kajaérzékeny kutyák számára készült táp.
A konzervről az előttem szóló leírta a lényeget, tényleg ne erőltesd.
Az elhízással kapcsolatban: a yorki terrier, mozgasd minél többet, akkor ezt is kiküszöbölöd és ő is boldogabb lesz és a fáradságtól tündéri jó.
egyáltalán mire allergiás?
csak ismert dolgot lehet kizárni a táplálkozásból.
jajj,bocsi azt elfelejtettem,csirkére allergiás:)
Akkor mindent összefoglalva ne adjak neki konzervet és tápból direkt allergiás kutyáknak valót?
Sokat sétál,mozog ő,de a volt egy idő mikor tápot és konzervet kapott akkor nagyon meghízott,aztán váltottunk és akkor vissza is fogyott!
így van kerüld a csirkés dolgokat, ha veszel tápot nézd meg az összetevőket lehetőleg szója mentes legyen de ez még a jobbik eset, az acana bárányos rizsese tökéletes, de van hipoallergén táp is természetesen.
és amit tapasztalatból írok hogy yorkinál kerüljétek az a Royal Canin összes változata... mi a fajta táppal etettük, annyi benne a protein hogy iszonyatosan nyújtja a kutyát ami sem az izületeinek sem a súlyának nem tesz jót...
Szia! Az én Yorkimnak nem allergiája volt, hanem Fülatkája!!! Még a tenyészetből hozta! Az állatorvos meg tudja állapítani, egyszerű mikroszkópos vizsgálattal. A kezelés utána 4 hét!
Az én Yorkim Purina Proplan senzitiv Puppy Lazacosat eszik, rá is van írva, hogy allergiára hajlamos kiskutyáknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!