Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Izgalom (izgatottság) okozhato...

Izgalom (izgatottság) okozhatott lázat?

Figyelt kérdés

Ma vittem szüleim kutyáját veszettség ellen oltatni. Kistestű keverék kutyáról van szó, kora pedig egy év. A doki nem oltotta be, mert lázat mért nála.(40,6) A kutya az égvilágon semmilyen tünetet nem produkál, eleven, játékos, ma reggel is bekajált, a szemei "szikráznak". Kapott lázcsillapítót, majd vissza kell vinnem az oltásért, addig természetesen figyeljük.

A kérdés az, hogy nem okozhatott lázat a fokozott igalom? Nagyon húzott a pórázon,(nincs hozzá szokva) és lihegett. Mondom még egyszer, a legkisebb jelét nem mutatja semmi betegségnek. Akkor mitől lehetett még?

2013. nov. 14. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kis hőemelkedést okozhat az izgatottság, de 40,6 az már túl sok szerintem.

Ez olyan,mintha Te elmennél futni,kifáradnál, megmérnéd a lázadat, és 38,6 lenne. Az már nem egészséges.

2013. nov. 14. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha lázat mért,volt valami oka,mert egy sima oltás előtt nem hőmérőzgetnek rutinból.
2013. nov. 14. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt,hogy dokihoz vittem 3 kutyám,totál izgatottak voltak az úton. első lázmérés a dokinál..és mind 3 lázas volt. Fél óra múlva újra mérték nekik,és akkor már nem voltak lázasok. lenyugodtak :) De azért nem 40.6 volt nekik. Ez azért kutyáknál is súlyos láz,de kistestű kutyáknak felszökhet hirtelen izgatottságra. Ha legközelebb is tapasztaltok ilyent,akkor kis idő múlva meg kell ismételni a lázmérést.
2013. nov. 14. 19:34
 4/6 A kérdező kommentje:

"Ha lázat mért,volt valami oka,mert egy sima oltás előtt nem hőmérőzgetnek rutinból."

Ebben most tévedsz, mert rutinból mérte, mindig így tesz.:) Előtte még mondta is, hogy milyen szép fényes a szőre, tetszett a kutyus neki. Ez véletlenül derült ki.

Harmadik válaszoló, megnyugtattál. Szerintem valami ilyesmi történhetett, mert azóta sincs semmi nyoma betegségnek. Rohangál, éber, játszik, elevenek a szemei, és rendesen bevacsorázott. Mindenesetre érdekes.

2013. nov. 14. 19:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

"- Az általános betegvizsgálathoz tartozik az ún. klinikai alapértékek, a testhőmérséklet, a pulzus, a légzésszám felvétele.

Mindhárom klinikai alapérték fiziológiásnak tekintendő emelkedése tapasztalható azután, hogy a kutya testi megerőltetésnek lett kitéve és izgalom során is. Helyes ezért, hogyha azok megállapítása azután történik, amikor a kutya már megnyugodott, a vizsgálat kezdetén kapott értékek az izgalom következtében magasabbak lehetnek az átlagosnál, még ha ennek egészségkárosodásra utaló oka nincs is."

2013. nov. 14. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:
3. vagyok ! nálunk is oltás előtt vizsgál a doki. Nem is járunk olyan dokihoz,aki csak nyomja az oltást a kutyába,és utána mehet.
2013. nov. 15. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!