Kb mennyibe kerül egy Babézia teszt kutyáknak?
Nem mondom, hogy ne csináltassatok tesztet , de az én kutyám pénteken csípte meg a kullancs, vasárnap éjszaka lázasodott be 41 fokos volt a láza mikor bevittem az állatkórházba, egyértelmű babézia volt ... Nekem ismerős csinálta a vérvételt és helyben 10 perc alatt meg is vizsgálta vért ( ehhez nyilván olyan felszerelt kórház kell ) negatív lett a vérvizsgálat eredménye . Vizeletmintát vett, ( reggel 6 kor, azt mondta 18 lesz eredmény ) szóval ha még arra vártam volna az +12 óra ...megkapta az imizolt , antibiotikumot, és lázcsillapítót ez a három injekció 1500 forint volt , plusz nem tudom kinél mennyi, de 2500 Ft nálunk a vizsgálati díj. Én megkérdeztem, hogy mennyi lenne egyébként mindez 14-15 ezer Ft mondott mindennel együtt .
Ha kullancs csípés gyanús azonnal vidd dokihoz és kérd az Imizolt! Én szerintem utolsó percben vettem észre a kullancsot, már annyira megszívta magát, hogy lehet leesik és észre sem veszem kullancs a gyanús:( Aztán lehetett volna találgatni és vizsgálódni a dokinál, lehet mire kiderül késő :(
Viszont az én kutyámon volt Scalibor, OK tudom, nem 100% védettséget nyújt, de egy hónapos az öv, most vegyek másikat ? vagy reménykedjek esetleg ha megint belemegy egy kullancs az nem lesz fertőzött ? Most vizsgálom minden nap este a kutyát, pedig az udvarról ki sem jár .
Egyébként 12 éves a kutyám nem tudom kinél hogy ment, nálam tegnap már javulás jelei látványosak voltak ( addig csak aludt és nyomtam a szájába fecskendővel a vizet, teát ) tegnap már magától ivott, ma már kérte az ebédét, de még mindig sokat alszik, viszont semmi jele a betegségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!