Hol lehet DNS tesztet csináltatni fajtatiszta kutyáknak? Az mit bizonyít egy törzskönyvhöz? És mennyibe kerül egy ilyen DNS teszt?
1. A DNS alapú származásellenõrzés, az apasági vizsgálat és a rokonsági vizsgálatok....
Végzi a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karának DNS-laboratóriuma.
2. A DNS teszt a "törzskönyvhöz" semmit sem bizonyít.
100% bizonyítja, azonosítja az származást, hogy ki volt, a kérdéses kölyök anyja (szuka) és apja. (kan)
13. oldaltól van részletesen le van írva a vizsgálat menete, módja.
3. Egy DNS-teszt költsége 75 euró volt (2005-ben!), ma több mint 100 €!
(min. 280-300 ezer -Ft.)
Magával a kutya DNS-ével semmit nem érsz. Kell hozzá apa-anya DNS-e. Akkor bizonyítva van, hogy valóban a két kutya kölyke.
Azt meg tudják állapítani, hogy melyik fajta egyede, de ezen kívül semmit nem ér. Nem kap törzskönyvet.
Igen, a balatonfürdei is 8.000 Forintot ír, és az American Kennel Club is 40 USD-ért csinája meg, vérmintából. Ezért nem tudom, hogy akkor ez mennyire más.
Köszi a linkeket, a második kicsit bonyolult. Amit nem értek, hogy akkor egy DNS teszt miért nem elég arra, hogy azt igazolja, hogy a kutya fajtatiszta? (Nyilván itt egyáltalán nem a törzskönyv ellen vagyok, csak olyan országokban, ahol soha nem is volt törzskönyvezés, honnan lehetne megállapítani, hogy akkor melyik kutya a fajtatsizta? És hogyan lehet őket tenyésztésbe vonni anélkül hogy csak külföldi import kutyákra támaszkodnának?)
Na, most még kevésbé értem. Van olyan DNS teszt, amelyik egy keverék kutya egyedi DNS mintájából megállapítja hogy milyenek az ősök, milyen fajták keverednek egy bizonyos keverékben elsődlegesen, másodlagosan.
A lényeg az, hogy ha nincs meg a szülők DNS mintája, a büdös életben nem kap törzskönyvet az a kutya.A törzskönyvön nem csak a kutya fajtája szerepel, hanem az ősök sora.
Ha volna olyan extrém helyzet, hogy valakinek nincs születési anyakönyvi kivonata. elmegy , és ki akar váltani egyet , mert, ugye él, van. De nem tudja, kik a szülei. Szerinted adnak neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!