Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol lehet DNS tesztet csinálta...

Csurmi kérdése:

Hol lehet DNS tesztet csináltatni fajtatiszta kutyáknak? Az mit bizonyít egy törzskönyvhöz? És mennyibe kerül egy ilyen DNS teszt?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 14:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

OK de sok labor állítja hogy amióta 7 éve elkészítették a kutya teljes DNS térképét, és az utóbbi 4 évben 38 fajtát beazonosítottak, ezért mondják hogy elvileg képesek pontosan megállapítani a fajtát. Ezt sok laboratórium állítja, hogy képesek megcsinálni. De USA-ban az AKC csak a saját maga által elvégzett DNS vizsgálatot fogadja el.

Még egyszer, nem arról van szó, hogy a törzskönyvet helyettesíteni akarnám. De ez hosszú! :-)

2011. márc. 10. 20:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem keress meg egy szaporodásbiológiával foglalkozó intézményt. Ők biztosan tudnak ajánlani az igényednek megfelelő labort.
2011. márc. 10. 21:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Jó. 38 fajtát be tudnak azonosítani, miközben van vagy 400 kutyafajta. Nem túl jó arány. Ráadásul értelmetlen is, mivel a családfája ettől még nem lesz felderítve. Ennek akkor lenne jelentősége, ha baromi ritka fajta valószínűsíthető példányait szeretnénk összeszedni és azok nem rendelkeznek papírokkal, de ki akarjuk zárni közülük a keverékeket. Ilyen ritka fajtát amiből nincs elég törzskönyves példány, de sok papírtalan szaladozik belőle szerte a világban most hirtelen nem is tudnék mondani. Régen erre találták ki a B törzskönyvet, de akkor még nem genetikai vizsgálattal azonosították be a fajtát, hanem csak "ránézésre".
2011. márc. 10. 22:48
 14/15 silence66 válasza:
Arra nem gondoltatok,hogy valaki talál egy kiskutyát(Én nem is egyet hanem kettő találtam) és kíváncsi rá hogy esetleg fajtiszta e??? Persze cseszhetem,de azért az ember csak kíváncsi természet!
2013. dec. 2. 09:29
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, ha az a kutya nem nyerít hanem ugat, akkor fajtiszta. Kár ezért fizetni. De ha ilyen van és valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor én negyed áron megmomdom neki!
2013. dec. 2. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!