A ti kutyátok hogy viselkedik, ha elengeditek a parkban?
Vagy bárhol máshol. Fiatal, közepes testű, nagy mozgásigényű kutyám van.
Sétával, illetve itthon nemigazán fárad le, max akkor, ha találok neki jó játszópajtást lenn akivel kitombolhatja magát.
Akkor, amikor odaértek a parkba, vagy mezőre és leveszitek a pórázt, a ti kutyátok hogy viselkedik, mit csinál?
Csak kíváncsiskodom.
Legtöbbször póráz nélkül megyünk ki a partra...vagy ha busszal másik részre, akkor leszállva vagy azonnal, vagy az úton átkelés után elengedem.
Lecsatolom a pórázt és közlöm, hogy mehetsz...engedélyig nem mehet el.
Ha szabadon megyünk ki a partra, akkor a keresztutca előtt megáll a füves szélén, én szétnézek, elindulok át az úton és magam után hívom.
Szétnéz, elmegy pisilni, szimatolni, van hogy vágtában szaladgál, van, hogy csak üget...néha van, hogy arra indul, amerre terveztem, máskor az ellenkező irányba...de kis szimatolást-pisilést követően jön utánam.
Ha kutyák jönnek, akkor lassít...ha idegen, akkor vagy lefektetem, vagy láb mellé hívom és a szitutól függően engedem oda vagy nem. Ismerős kutyáknál szoktam biztatni, hogy "nézd csak ki jön, futás" :D Vagy pont ellenkezőleg, kis lábnál követés, rám koncentrálás és mehet utána.
Mostanában varjak után küldöm, így kifutja magát :D Néha magától is fut utánuk, de előfordul, hogy kérésre sem indul el...kedv kérdése :)
Aztán persze van bandázás, labdázás, frisbee, úszás, gyakorlás, tanulás, bringázás, játék keresés, tereptárgyakon torna, kerültetés, stb-stb.
Ha kiérünk leültetem, ha nyugton van leveszem a pórázt és elküldöm. Magától sem megy olyan 10m-nél távolabb, kivéve persze ha labdázunk vagy valami. Még sosem volt szerencsére gondunk, de ha pl futók jönnek én azért magamhoz hívom és arrébb vonulunk, hogy még véletlenül se legyen gond. Egyszer nem voltam elég szemfüles, és már elkezdett futni feléjük, de még félútról is sikerült visszahívnom, dagadt is a mellem a büszkeségtől :)))
#11 büszke lehetsz magadra, az ilyenek miatt szív a sok normális kutyatartó, akik pénzt, időt és energiát nem sajnálva foglalkoznak a kutyájukkal/kutyáikkal. Egy kutyát nem vagytok képesek megnevelni, de vegyetek még egyet persze az jó lesz. Csak gratulálni tudok...
Az én kutyám is hajlamos az odarohanásra, és az ijesztgetésre. :D bár, mióta nem görcsölök ezen, tehát nem állok folyton készenlétben, hogy mikor rohan már oda valakihez, azóta megritkult ezen esetek száma.
Ha oda is rohan, csak szimatot vesz, és jön vissza. Szerencsére. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!