Akinek Cane Corso-ja van azok válaszát kérném! Higy vagytok megelégedve, mennyire tanulékony kutyus? Hogy viselkedik más emberekkel/kutyákkal szemben?
Nincsen Cane Corso-m, de azért válaszolok, ha nem gond...
Főnökasszonyomnak van, egy laza 50-60 kilós kanja. Nagyon agresszív más kutyákkal, főleg kanokkal. Idegenekkel barátságtalan, tartózkodó. Amikor először találkoztam vele, többen voltunk, és szórakoztunk egymással, kicsit meglöktük a gazdáját, és már egyből védte volna. Amikor átmentünk hozzájuk, nem igazán nézte "jó szemmel", kb. 2-3 óra engedte meg egyáltalán, hogy megsimogassuk, akkor is csak olyan lazán. Voltak vele suliban, 5 éves, ivartalan, de a Cane Corso, az Cane Corso marad valahol.
Nekem argentin dogom van, ő sem egy egyszerű fajta, és igaz, hogy szuka, de a fent említett kutyához (Zeuszhoz) képest egy kezesbárány.
Ez nem a kutya miatt van,hanem miattatok.Valamit nem jól csináltok,nekem 2 tenyésztő ismerősöm van,illetve voltam már fajta klubtalálkozójukon is.Minden kutya szociális,imádja az embereket,az állatokat,és együtt játszottak.
Én is befogadtam egy 9 éves cane corso szukát,akit leadott a kedves gazda, "helyhiány" miatt,de az ég világon semmi probléma nincs vele,pedig 9 évig egyedüli kutya volt egy kertben.
Jelenleg 2 cicával és egy másik kutyával él együtt,valamint velünk és a családommal,soha egy morgást nem hallottunk tőle,a cicáinkat és kutyánkat is azonnal elfogadta.Sétánál is bárkihez oda lehet engedni,emberhez,állathoz egyaránt,mindenkivel kedves.
Lol,ismerem a kutyákat...2. vagyok,több kutyám is van és állatorvosi asszisztensként dolgoztam,jelenleg gyesen vagyok.Minden nevelés kérdése.A másik kutyánk egyébként staffordshire terrier...ő is hasonló kaliberű,bár ő egy fokkal "rosszabb",ő az emberekkel távolságtartó,de a kutyákat gond nélkül elfogadja legyen ez bármilyen fajtájú vagy nemű.
A fajta klubtalálkozón meg érdekes lett volna,ha nem tudom melyik fajtának a találkozóján is vagyok....Na meg egy kedves ismerősöm tenyészetét is elég nehéz lenne labradornak nézni :)
Meg áruljátok már el,egy törzskönyves kutyának,akivel kiállításra is járnak,hogy ellenőrzi a fogait a küllembíró illetve minden porcikáját ha a kutya ellenszenves vagy éppen morog?
Már nem azért,de ez elfogathatatlan viselkedés...na meg a ringben sem lehetne felvezetni,ha ugatná a többi kutyát,meg esetleg agresszívan reagálna rájuk.Ezért alapból kizárják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!