Miért áll a kutyám sokat 3 lábon?
Például amikor felfigyel valamire az egyik elülső lábát felemeli, fülét hegyezi és néz.
Megkérdeztem apámat, s erre a válasza az volt, hogy a kutya jobb fizikából mint én ... de pl egy tárgy mégiscsak stabilabban áll 4 lábon mint 3-on, nemde? nemértem
Milyen fajta kutyád van?
A vizslafajták ugyanis pontosan ebben a testtartásban jelzik, hogy észrevették a vadat. Úgy mondják: "állja a vadat". Persze nemcsak a vadat, de néha bármi mást is így figyelnek, ami különösen érdekes számukra. De ez leginkább rájuk (esetleg keverékeikre) jellemző.
Keverék. Manchester terrier-tacskó-foxi féleség
De most akkor semmi köze mondjuk az egyensúlyhoz vagy valami?
Én úgy tudtam, hogy némi bizonytalanságot jelent ....
Most utána is néztem és ezt találtam:
"Mit jelent, ha a kutya felemeli az egyik mellső lábát?
Ez a leginkább vadászkutyákra jellemző gesztus minden kutyafajtára, de főként a terrierekre jellemző. Ez a testtartás némi határozatlansággal kísért nagyfokú koncentrációt jelez. Ez a két dolog nem mond egymásnak ellent, hiszen a bizonytalanság komoly odafigyelést kíván a probléma sikeres megoldásához. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy kutyánk most éppen nagyon figyel, vagy csak elmélázott, figyeljük meg a testtartását és a pofáját, mert ezekből azonnal kiolvashatjuk a választ, ami emberi nyelven valahogy így hangozna: "Nagyon figyelek", vagy "nem igazán tudom, mit is csináljak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!