Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Méhgyulladás ivartalanított...

Méhgyulladás ivartalanított kutyánál is lehet?

Figyelt kérdés
2013. nov. 10. 00:59
 1/9 Salx Narval ***** válasza:
2%
Szerintem igen, mert csak a petevezetéket kötik el és nem távolítják el az egész méhet. Én legalábbis így gondolom.
2013. nov. 10. 01:20
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Elvileg a méhet is ki kellene venni olyankor, ezzel is megelőzve egyes daganatos megbetegedéseket.

Tehát ez attól függ, hogy a tiédnél kivették-e vagy sem. Ha nem, akkor értelemszerűen lehet. De talán még akkor is, ha kivételkor rossz munkát végeznek és bent marad egy kis szövet, akkor is kialakulhat ott gyulladás, de az rögtön a műtétet követően történik, nem x hónappal később.

2013. nov. 10. 01:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kivették e neki, mert menhelyről hoztam el, és ott csak annyit mondtak, ivartalanított. ÉS tényleg, hisz a 4 év alatt egyszer sem jött meg neki. Csak most félek mert ma elkezdte nyalogatni a hüvelyét, és nem akar enni, csak pár falatot... Holnap viszem dokihoz, csak nagyon meg vagyok ijedve...
2013. nov. 10. 01:40
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
mennyit iszik? Mérj nála egy lázat. És ha sokat iszik, és még lázas is, akkor ne várj holnapig.
2013. nov. 10. 07:16
 5/9 anonim ***** válasza:
6%
Akár a végbélnyílását is nyalogathatja,ill.ott van a bűzmirigy is,ami begyulladhat.
2013. nov. 10. 08:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy utána tudnak-e még nézni annak, hogy megvan-e a méhe, illetve, hogy az mennyire lenne megbízható. Viszont az állatorvos ultrahangos vizsgálattal valószínűleg meg tudja állapítani. Ezt érdemes vele megbeszélni, figyelembe véve a kutya életkorát és általános egészségi állapotát, hogy ha esetleg azt meghagyták, akkor érdemes-e egy újabb műtétet vállalni a kivételére.

Egyébként a leírtak nem feltétlenül utalnak méhgyulladásra, de ezt majd mindenképp mondd el az állatorvosnak és kérj alapos kivizsgálást ha már ott vagy.

Ha rosszabbodik az állapota vagy valóban lázas is lenne, akkor azonnal hívd ki az állatorvost vagy vidd be akár ügyeletre is.

Egyébként ha a petevezetéket kötötték csak el, akkor elvileg lehetséges, hogy az idővel magától helyreáll. Vagyis a gyakorlatban nagyon ritkán történik ilyen, gyakorlatilag csodának tekinthető, valami 1-2% körül van csak az előfordulási aránya (de most hirtelen nem tudom, lehet ennél is kevesebb), ami nagyon kevés esetet jelent, de megeshet.

Mindenképp vidd orvoshoz ma vagy holnap.

2013. nov. 10. 08:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Amennyiben az orvos csak a petefészket távolítja el, igen. Viszont az orvosok többsége eltávolítja a méhet is.
2013. nov. 10. 11:16
 8/9 anonim ***** válasza:
32%

7es vagyok.

1es! Jobb orvosok kivesznek mindent, pont a betegség elkerülése érdekében.

2013. nov. 10. 11:17
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Off: a 4-es hozzászólót mi a frászért pontoztátok le??? A méhgyulladásban éppen az a legveszélyesebb, hogy semmitmondó tünetekkel jelentkezik. Az egyik, ami felhívhatja a figyelmet a dologra, a fokozott vízivás. A másik, hogy a méhgyulladásnak 2 formája lehet. Az első (és a veszélyesebb), amikor zárt a méhszáj. A második, amikor nyitott, ekkor ürül váladék, amit simán nyalogathat a kutya.... A gyulladás pedig hőemelkedéssel, lázzal szokott járni.... Szóval valaki magyarázza már el, mi nem volt a válaszban hasznos?????
2013. nov. 10. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!