Méhgyulladás ivartalanított kutyánál is lehet?
Elvileg a méhet is ki kellene venni olyankor, ezzel is megelőzve egyes daganatos megbetegedéseket.
Tehát ez attól függ, hogy a tiédnél kivették-e vagy sem. Ha nem, akkor értelemszerűen lehet. De talán még akkor is, ha kivételkor rossz munkát végeznek és bent marad egy kis szövet, akkor is kialakulhat ott gyulladás, de az rögtön a műtétet követően történik, nem x hónappal később.
Nem tudom, hogy utána tudnak-e még nézni annak, hogy megvan-e a méhe, illetve, hogy az mennyire lenne megbízható. Viszont az állatorvos ultrahangos vizsgálattal valószínűleg meg tudja állapítani. Ezt érdemes vele megbeszélni, figyelembe véve a kutya életkorát és általános egészségi állapotát, hogy ha esetleg azt meghagyták, akkor érdemes-e egy újabb műtétet vállalni a kivételére.
Egyébként a leírtak nem feltétlenül utalnak méhgyulladásra, de ezt majd mindenképp mondd el az állatorvosnak és kérj alapos kivizsgálást ha már ott vagy.
Ha rosszabbodik az állapota vagy valóban lázas is lenne, akkor azonnal hívd ki az állatorvost vagy vidd be akár ügyeletre is.
Egyébként ha a petevezetéket kötötték csak el, akkor elvileg lehetséges, hogy az idővel magától helyreáll. Vagyis a gyakorlatban nagyon ritkán történik ilyen, gyakorlatilag csodának tekinthető, valami 1-2% körül van csak az előfordulási aránya (de most hirtelen nem tudom, lehet ennél is kevesebb), ami nagyon kevés esetet jelent, de megeshet.
Mindenképp vidd orvoshoz ma vagy holnap.
7es vagyok.
1es! Jobb orvosok kivesznek mindent, pont a betegség elkerülése érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!