Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyesek szerint az akita nem...

Nagy568 kérdése:

Egyesek szerint az akita nem jön ki más kutyákkal?

Figyelt kérdés
Szerintem nem igaz. Kiállításokra hogyan viszik őket? Ld: http://www.youtube.com/watch?v=Td87bvP2cMA
2013. nov. 9. 20:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az akiták eléggé szabad szellemű kutyák és dominánsak, főleg a kanok. Ettől még kijönnek más kutyákkal, megfelelő szocializáció és nevelés esetén, illetve azért nem árt, ha az ember nem egy másik domináns kan kutyával akarja együtt tartani.
2013. nov. 9. 21:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Az akiták sem présgép alatt egy minta után készülnek. Vannak toleránsabbak és vannak kevésbé azok. Ismerő akita tenyésztőnél bizony volt, amelyik simán elviselte a többieket és volt, amelyikre oda kellett figyelni, kivel engedi össze.
2013. nov. 9. 21:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem egyszerű fajták de lehet őket együtt tartani más állatokkal ha szocializálva vannak
2013. nov. 9. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
De hát te magad adtad meg a választ a kérdésedre, igen, egyesek szerint az akita nem jön ki más kutyákkal. Az érdekel, hogy valamilyen információra szükséged van-e, vagy csak beszélgetni szeretnél arról, hogy milyen jó fejek az akiták.
2013. nov. 9. 21:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves akumi lattál mar életedben akitát ill volte már akitád. Ha volt akkor irjál erről a fajtáról. En sem minősitem le a te kutyádat mert nem ismerem. Az akita egyesületnek a tagjai föl voltak háborodva hogy miket írnak egyesek erről a kutyarol és nem is ismerik.
2013. nov. 9. 22:08
 16/17 A kérdező kommentje:
ha más állatokkal nem jön ki kiállításokra hogyan viszik őket? ott vannak még más fajta kutyák is
2013. nov. 14. 20:56
 17/17 anonim ***** válasza:

SZia! NEkem most van egy 10hetes akita kanom,és egy 3éves shetlandi juhász kanom, a családba van még egy 3éves kan fekete-cser dobermann is-és a kis akita mindegyik kannal jól elvan vagy bármelyik kutyával játszana akit az utcán meglát,ha engedném(oltásai miatt ,ég várom ,hogy kialakuljon a védettség,így családon kívüli kutyákat kerüljük).Vásárlás előtt elmentem más helyekre is szétnézni,az egyik helyen volt az akitákon kívül még egy pár írszetter és jack russel is-össze voltak engedve és jól elvoltak fajtól és nemtől függetlenül.Első kutyásnak enm való(nekem Ő a 6.az életemben)és állítom eléggé makacs a séták alatt,ha nem arra akar menni amerre én ,akkor lecövekel és nem mozdul,nagy türelem kell hozzá :) ,de imádni valóak.A Sheltie-el is jártunk suliba ,vele meg pláne,hogy a kutyákhoz,emberekhez szokjon és minimálisan a dominanciáját letörjük benne-elsőrangú házörző így örző-védő képzésre nem ajánlott külön vinni.Sok törősés-szocializáció és bármit ellehet nálukl érni viszont Ő magának való kutya,de a gazdához hűséges,labdát nem tudod neki 100x eldobni hogy visszahozza,ha valamit megun akkor csak simán odébb áll.:)

Olvashattad,hogy szuka szukával,kan kannal nem jön ki,na aktől vettük ott a 2szuka imádja egymást sosincs harc köztük.nevelés kérdése,viszont(mint nálunk is) ha együtt nőnek fel később se lesz gond ,mert falkája tagjának fogja tekinteni a többi vele élő állatot

2013. dec. 27. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!