Egyesek szerint az akita nem jön ki más kutyákkal?
SZia! NEkem most van egy 10hetes akita kanom,és egy 3éves shetlandi juhász kanom, a családba van még egy 3éves kan fekete-cser dobermann is-és a kis akita mindegyik kannal jól elvan vagy bármelyik kutyával játszana akit az utcán meglát,ha engedném(oltásai miatt ,ég várom ,hogy kialakuljon a védettség,így családon kívüli kutyákat kerüljük).Vásárlás előtt elmentem más helyekre is szétnézni,az egyik helyen volt az akitákon kívül még egy pár írszetter és jack russel is-össze voltak engedve és jól elvoltak fajtól és nemtől függetlenül.Első kutyásnak enm való(nekem Ő a 6.az életemben)és állítom eléggé makacs a séták alatt,ha nem arra akar menni amerre én ,akkor lecövekel és nem mozdul,nagy türelem kell hozzá :) ,de imádni valóak.A Sheltie-el is jártunk suliba ,vele meg pláne,hogy a kutyákhoz,emberekhez szokjon és minimálisan a dominanciáját letörjük benne-elsőrangú házörző így örző-védő képzésre nem ajánlott külön vinni.Sok törősés-szocializáció és bármit ellehet nálukl érni viszont Ő magának való kutya,de a gazdához hűséges,labdát nem tudod neki 100x eldobni hogy visszahozza,ha valamit megun akkor csak simán odébb áll.:)
Olvashattad,hogy szuka szukával,kan kannal nem jön ki,na aktől vettük ott a 2szuka imádja egymást sosincs harc köztük.nevelés kérdése,viszont(mint nálunk is) ha együtt nőnek fel később se lesz gond ,mert falkája tagjának fogja tekinteni a többi vele élő állatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!