Mi lehet az oka a kutyám támadó vieselkedésének?
27éves vagyok,mindig voltak kutyáim,de mindig tudtam őket kontrolálni.
2Nagytestű házörző kutyánk a tanyán (Német dog 3éves Kan,Kuvasz3 éves kan.) eggyüt nöttek fel,midnig együtt voltak szerették egymást.de KB 2 hete sajnos nem várt dolog történt. Agogy kiengedtem reggel a Dogot a kenelből egyből(!) a Kuvaszra támadt és elkapta a fejét. Kikellet feszítenem a száját mert nem engedte el. miután szétszedtem(és mielőtt becsuktam volna a kenelbe) újra a kuavsznak támadt és az oldalát tépte szerencsétle kutyának. Egy örökké valóságnak tünt, a kuvasznak szemernyi esélye sem volt. de miért örűlt meg a kutyám? egyszerűen nem értem,hogy egyik pillanatról a másikra megakarja ölni a kuvaszt.
Én is farmon éltem egy ideig, ahol voltak kutyák. Soha semmi balhé nem volt köztük. Aztán csatlakozott egy németjuhász kan a falkához. Onnantól kezdve folyton ment a bunyó. A régóta ott lévő németjuhász aki szintén kan, állandóan marta a másikat. Ekkor én gyerek voltam még, de így utólag, nyilván a falkán belüli helyét akarta fitogtatni a támadó fél. Nálatok is ez lehet a helyzet.
Szerintem a Dog rá akar erősíteni hogy ő a domináns fél. Hogy miért most jött ez elő, az teljesen mindegy, lényeg, hogy ezt az állapotot kellene valahogy megszüntetni. Semmi okosságot nem tudok mondani sajnos. Kutyasuli, vagy hozzáértő személy segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!