Mi lehet az oka a kutyám támadó vieselkedésének?
27éves vagyok,mindig voltak kutyáim,de mindig tudtam őket kontrolálni.
2Nagytestű házörző kutyánk a tanyán (Német dog 3éves Kan,Kuvasz3 éves kan.) eggyüt nöttek fel,midnig együtt voltak szerették egymást.de KB 2 hete sajnos nem várt dolog történt. Agogy kiengedtem reggel a Dogot a kenelből egyből(!) a Kuvaszra támadt és elkapta a fejét. Kikellet feszítenem a száját mert nem engedte el. miután szétszedtem(és mielőtt becsuktam volna a kenelbe) újra a kuavsznak támadt és az oldalát tépte szerencsétle kutyának. Egy örökké valóságnak tünt, a kuvasznak szemernyi esélye sem volt. de miért örűlt meg a kutyám? egyszerűen nem értem,hogy egyik pillanatról a másikra megakarja ölni a kuvaszt.
A kutya jelleme a közhiedelemmel ellentétben nem a heréiben lakik. A hormonjai által okozott túlfűtöttség eltűnik belőle, ezáltal kezelhetőbb lesz, kevésbé agresszív, és általánosságban igen, nyugodtabb. Ennek a változásnak a mértéke attól függ, hogy eddig mennyit adtak hozzá a hormonjai a viselkedéséhez.
De attól még a terümetvédő ösztöne megmarad, ugyanúgy őrizni fogja a házat, esetleg kicsit több aggyal és kevesebb ideggel fogja csinálni.
Szóval van 2 ivaros,nagytestű kutyád (amiből az egyiket nem is lehetne odakint tartani) és ilyen népi hiedelmekre alapozol?
Ivartalanítás mindenképp és hívjatok házhoz trénert,mert ez így nem működőképes,mert nem tudod kellőképpen irányítani őket.
A kutyák jól működnek,mindig az ember nem ért meg valamit,vagy rontja el.
Nem is lehetne odakint tartani ??:D
Szlovákiában is kint tartották a Dogokat,gyönyörűek voltak.
Nyilván lehet bent és kint is tartani,de én őgy gondolom,hogy a kutyám nem egy "nagyranőtt öleb" hanem egy igazi házörző!
Vannak még mai is "igazi" dogok, amelyek dolgoznak és nem a heverőn hevernek. Persze, a dognak sokkal több közvetlen emberi kapcsolatra van szüksége, mint egy kuvasznak.
A kutyád most lett teljesen felnőtt. Amúgy az ivartalanítástól nem fog megoldódni a verekedése.
Dogot sosem tartunk fűtettlen kennelben!Ezt tudnod kellene!Attól,hogy ő nagytestű,attól még nagyon rövidszőrű kutya!Hamar megfázik!Nekem is volt dog-om,fiú és sosem volt vele bajom!Imádta a másik kutyámat is!Bár ő nem is volt bezárva,szabadon jöhetett mehetett a másikkal egyetemben!
Szerintem féltékeny a dog-od,és azért ment neki a másiknak!Míg szerencsétlent bezárod éjjelre,a másik kint szaladgálhat!Na meg persze most értek abba a korba,hogy ki lesz a domináns az udvaron!Ezért ment neki a kuvasznak!Megmutatta ki az úr a háznál,ami úgy néz ki nem te vagy kedves kérdező!
Igen,egy dog nem kintre való,bármilyen hihetetlen.Nem láttam még soha hosszú szőrű dogot,feltételezem neked sem az van,így az ő szőre teljesen alkalmatlan a kinti tartásra.
Plusz ő be van zárva,így nem is tudom,hogy védi a házat amúgy?
A másik meg kint szaladgálhat,mindkettő ivaros kan és most értek abba a korba,hogy eldöntsék,ki lesz a főnök.
Mivel te nem tisztáztad velük a dolgot,hogy a főnök te vagy,így a kutyák egymás között fogják elintézni.Az ivartalanítás mérsékli a dolgot,nem oldja meg.Nevelni kell őket,és a dogot nem kéne kint tartani,vagy fűtetlen helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!