Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak egy Vizsla...

Whiteryback kérdése:

Mit csináljak egy Vizsla keverék kölyök kutyával? Mennyi idő alatt lehet egy vizslát futtatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Én 13 éves vagyok.Most kaptunk egy kis kutyát aki szeptember 20-a körül született azaz 1-1,5 hónapos vizsla keverék kan kutya..Az anyja fajtiszta vizsla kutya de az apját nem tudom. Ilyen korban már lehet futtatni? A házunk mellett van egy rövid utca aminek a végén tiszta füves rész van.Erre a helyre szeretném kivinni és játszani vele,amikor csak ráérek.De póráz nélkül nem merem ki vinni mert félek,hogy elszökik. A kutya kitartó játékos nehéz lefárasztani.

Kérdések:

1. 1-1,5 hónapos kutyát lehet futtatni pórázon?

2.Ha igen körül belül mennyi ideig?

3. A kutyát a harapdálásról,hogyan lehet leszoktatni?

Most csak ennyi kérdés jutott eszembe.De a válaszokban fogok még kérdezni.Köszönöm előre a válaszokat!

2013. nov. 8. 08:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
55%

Hát azért nem ilyen egyszerű,az talán egy normálisan fejlődött kutyánál bejön,de egy hónaposnál kizárt dolog.

Vissza kellene vinni az anyjához,még legalább 1 hónapig mellette kell lennie,mert teljesen sérült lesz a kiskutya,és nem a harapdálás lesz a legnagyobb gondotok.

És feljelenteni azt az illetőt,aki odaadta nektek ilyen kicsinek,mert törvénytelen!!!

2013. nov. 8. 22:28
 22/27 anonim ***** válasza:

Nos, egy hónaposan hoztam el a kutyámat menhelyről, mert valaki otthagyta a kapu előtt egy dobozban. Köszi, jól van a kutyám, most 6 hónapos. Jól szocializált, nem félős, barátságos, játékos, elengedhető.

Jobb várni két hónapos korig, de ha véletlen ilyen megtörténik, akkor sem szakad le az ég.

"Most kaptunk egy kis kutyát" --- ha esetleg valaki nem tudna olvasni, akkor még egyszer: nem a kérdező szakította el az anyjától a kutyát, úgyhogy ismét büszke lehet magára aki itt oltogat, és p*rasztkodik egy 13 éves gyerkőccel.

2013. nov. 8. 23:49
 23/27 anonim ***** válasza:

Amúgy nem kell egy kutyához szakértőnek lenni, bőven elég ha az ember nem idióta. Már elnézést. Több olyan kutyást ismerek, akik úgymond "képzetlenek" de a kutyájukkal rendben vannak, ellenben az ilyen kiképzésmániás parancsolgatós, oltogatós gy*kerektől falra mászom.

Nemtudom, Budapesti vagy e, kérdező, de 3 hónapos korától lehet vinni kutyaoviba a kiskutyád. Itt főleg játszanak a kutyusok, és sokat tanulhatsz a viselkedésükről, a velük való helyes bánásmódról. Szerintem érdekes, kedves élmény, ha teheted, menjetek. Budapesten az Alfában jó a társaság, többnyire, és ingyenes az ovi, és a szocializáció.

[link]

2013. nov. 8. 23:55
 24/27 anonim ***** válasza:

Ja, és pórázon lazán sétál, valamint Belvárosban, útkereszteződés közepén lévő átkelőperemen sincs betojva, ha előttünk kamionok, mögöttünk pedig Villamos dübörögnek.

Biztos azért ilyen, mert sérült. :D

2013. nov. 8. 23:59
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem,azért ilyen,mert ebben nőtt fel.Egyébként nyilván nem szent írás,hogy sérült lesz a kutya,de hatalmas rá az esély,és ez nyilván nálatok nem a mindennapi rutinban fog kijönni,hanem ha egy olyan szituba kerültök,ami a kutya számára teljesen ismeretlen.EZT hívjuk úgy,hogy a kutya gyenge,mert általában ilyenkor roppannak össze,nem pedig a hónapok óta tartó mindennapi rutinban,amit megszoktak.

De ha már ennyire okoskodsz,akkor ezzel is tisztában kellene lenned.

És én személy szerint nem teremtettem le a kérdezőt,mert látom hogy gyerek,de azt te is láthatod,hogy milyen kérdéseket tett fel,amit 13 évesen már bőven lehetne tudni,de utána is tudott volna olvasni,ha már bevállaltak egy kutyát.Hiába hogy kapták,vagy vették.Az jelenleg tök mind1.

2013. nov. 9. 11:20
 26/27 anonim ***** válasza:

Nemtudom mit értesz összeroppanás alatt.

Mi fokozatosan szoktattuk hozzá kiskorától, mindenféle szituációhoz, helyzethez. Sok minden van még, ami nem volt, de ha hibázik is első alkalommal az nem baj. Szerintem nem az a lényeg, hogy minden tökéletesen menjen, hanem hogy hosszú távon kiegyensúlyozottá váljon.

Ha ezt okoskodásnak véled, akkor nemtudom, az "azonnal vidd vissza" " úgyis sérült lesz" " oszd ki jól aki odaadta a kiskutyát" "hogy lehetsz ilyen felelőtlen" "szarom le" stb, az minek számít.

2013. nov. 11. 09:09
 27/27 anonim ***** válasza:

Ezekkel a tanácsokkal többre menne a kérdező,mint azzal,hogy azt erősíted benne,hogy annyira nem gáz,hogy egy egy hónapos kutya nála van.

Vegye komolyan,mert igenis hatalmas probléma,attól,hogy a te kutyádnak látszólag nincs problémája.

Ha ennyire egyszerű lenne minden,akkor nem lenne a 8 hetes kor kitalálva.De nyilván ez is okoskodás.

2013. nov. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!