Mit csináljak egy Vizsla keverék kölyök kutyával? Mennyi idő alatt lehet egy vizslát futtatni?
Sziasztok.Én 13 éves vagyok.Most kaptunk egy kis kutyát aki szeptember 20-a körül született azaz 1-1,5 hónapos vizsla keverék kan kutya..Az anyja fajtiszta vizsla kutya de az apját nem tudom. Ilyen korban már lehet futtatni? A házunk mellett van egy rövid utca aminek a végén tiszta füves rész van.Erre a helyre szeretném kivinni és játszani vele,amikor csak ráérek.De póráz nélkül nem merem ki vinni mert félek,hogy elszökik. A kutya kitartó játékos nehéz lefárasztani.
Kérdések:
1. 1-1,5 hónapos kutyát lehet futtatni pórázon?
2.Ha igen körül belül mennyi ideig?
3. A kutyát a harapdálásról,hogyan lehet leszoktatni?
Most csak ennyi kérdés jutott eszembe.De a válaszokban fogok még kérdezni.Köszönöm előre a válaszokat!
Mi van , hogy napi 4-5x megyünk hosszabb/ rövidebb sétákra, és parkba pár órára.
Más napokon csak parkba viszem.
De van, hogy csak sétálunk és kimarad a park.
Nincsenek előírások szerintem. Úgy vidd, ahogy neked jó, és kellemes. Fontosabb inkább, hogy hozzászokjon a környezethez, minél több szituációhoz. Nem kell egyből más kutyák orra alá lökni, de fontos hogy velük is megismerkedjen. Ha ezek megvannak, szerintem rendben lesz.
A rendszeresség nem azt jelenti szerintem, hogy minden nap ugyanakkor kell menni vele. Hanem azt, hogy mindenféle elfoglaltságot rendszeresen űzhet. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Álljunk már meg,el sem olvastam a válaszokat mert alapvető dolgokkal nincs tisztába a 2 válaszoló!
1-1,5 hóanpos kölyöknek még az anyja mellett a helye!!!
8 hetes kora UTÁN lehet elhozni 2 oltással.
Amíg nincs oltása a kicsinek,eszedbe ne jusson bárhova kivinni,a pórázas téma meg kb. a 2. oltás után kezdődhet,de akkor is kutyamentes helyeken,ürüléktől védve.
Ez a kiskutya érdeke,mivel egy db oltása sincs az első gyengébb betegséget is elkapja,ami súlyos következményekkel járhat,plusz a pénztárcátoknak is odavág rendesen.
A harapdálásról az anja szoktatta volna le,ha 8 hetes koráig az alomban marad a testvéreivel....de ezt már bebuktátok,úgyhogy egy jó hosszú folyamat elé fogtok nézni.
Amúgy jelenleg még a kertetekbe sem szabad kivinni,nemhogy az utca végére!
Azonnal menjetek el állatorvoshoz,és minimum szidjátok le azt az illetőt,aki odaadta nektek ilyen fiatalon.
Kb. most azt várod el a kutyától,mintha egy 1 éves gyereket vennél el az anyjától és azt akarnád,hogy tanulja meg a szorzótáblát,miközben még beszélni se tud!
Olvass utána a kötelező oltásoknak,a kutya viselkedésének és egyébként az egész kutyanevelésnek!
Egy kutya felelősség,de máris felelőtlenek voltatok,hogy elhoztátok ilyen picinek...Már csak rajtatok múlik,hogy elkap-e vmi betegséget....Megjegyzem a zöme betegségbe belehal ilyen fiatalon.
Mostmár nála van. A válaszokban benne volt az is, hogy második oltás után viheti ki közterületre. És az is, finoman bánjon vele. Nekem attól áll meg az eszem, hogy 13 éves gyereket osztogattok, és ostoroztok, aki nyilván semmit nem tud az egészről, és nem ő tehet róla.
Más lenne, ha normális hangnemben nem leírtátok volna neki ezeket, ami egyébként igaz... de az már meghaladja a ti IQtokat is? :S
Köszönöm Válaszaitokat.Olvasgattam róla már tudom,hogy 2 hónapos korában kellett volna elvenni az anyjától vissza vinni meg nem érdemes mert már megszokott valamennyire minket és újra vissza vinni az anyjához környezet váltás,ember váltás stb.. A kutyának nem lenne jó.Akkor marad az itthoni játszás,séta. A védőoltást megfogja kapni nyugodjatok meg.
De a 3. kérdésemet még egyszer feltenném.
3. A kutyát a harapdálásról,hogyan lehet leszoktatni? A többi családtagot már nem harapdálja,mert ők "megtanították vele,hogy nem szabad harapdálni". Viszont engem még továbbra is harapdál. Milyen "emberi módszerekkel" tudnám leszoktatni róla? Én valami olyasmire gondoltam,hogy kimegyek a kezemből ételt adok neki,hogy megértse én a gazdája vagyok,nem idegen.
Újabb kérdéseket tennék fel ami most jutott eszembe:
4. Minden vizsla kutyának gyenge a látása? (Az enyém az ételt is csak egy kis szaglással találja meg,nem vakságról van szó csak gyenge látásról,ne, hogy valaki vakságra gondoljon!)
5. E fajta kutyának mikor jön elő az első ugatása idegenekkel szemben? (Engem is megugat,de inkább egy kis vakkantásra hasonlít,de vakkantani is akkor vakkant,ha játszok,"kötekedek vele". Idézőjelbe téve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!