Mik a tapasztalatok kutyák láthatósági mellényével
kapcsolatosan?
Figyelt kérdés
Közepes termetű a kiskutyám (a közepes és a kistermet határán), sötét, hosszú szőrű.
Van értelme ennek a mellénynek?
Úgy láttam, hogy általában tépőzárosokat árulnak, ez nem gond, ha a kutya hosszú szőrű?
2013. nov. 6. 13:26
1/10 anonim válasza:
Én mint autóvezető azt mondom ,hogy nagyon hasznos lehet. Épp a minap szürkületben a zebrán megálltam egy gyalogosnak és már majdnem elindultam, mikor látom, hogy mögötte hosszú pórázon battyognak utána a kis "földszintes" kutyái. Bár én nagyon figyelek, de vannak olyan sofőrök, akik ahogy elérnek a gyalogosok a felezővonalhoz, bele taposnak a gázba, vagy épphogy lelassítanak. Ilyen esetben nem biztos hogy észrevesz egy kiskutyát. Szerintem nem gond a tépőzár, mert az gondolom átfedéssel hajlik rá, szóval nem hiszem ,hogy beleragad a szőrébe.
2013. nov. 6. 13:44
2/10 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsot, én nem vezetek, és erre nem gondoltam :)
2013. nov. 6. 13:48
3/10 anonim válasza:
Én olyan nyakörvet meg hámot vettem amin van fényvisszaverő csík. Nekem is jó mert jobban látom hogy hol a dög. És az első érvelése is reális..
Bár annak a hülyegazdának le tudnék verni egyet aki a flexin nem húzza maga mellé az úttesten a vakarcsát. és ő már félúton van amikor a kutya csak akkor lép le..
2013. nov. 6. 14:15
4/10 anonim válasza:
Első voltam. Harmadiknak egyébként igaza van, elég nagy felelőtlenség, hogy lemaradva kullog a kutya és még csak hátra sem néz, hogy megvan -e még szerencsétlen. Bár én nem viszem a városi forgalomba a kutyáimat, mert kertes házban élünk, de én biztos a lábam mellett vezetném rövid pórázon, legalább amíg a zebrán átkelünk. Szerintem ha valaki nagyon rááll a zebrára, a kocsi orrától lehet észre sem veszi, hogy az emberhez még csatlakozik egy "utánfutó". No de nagyon fennakadtam ezen a gyalogátkelős dolgon, biztos más esetekben is hasznos, mert a kuttyok elég kiszámíthatatlanul mozognak.
2013. nov. 6. 14:32
5/10 Andizsuzsi válasza:
Én használok mellényt a kutyin, mert úgy gondolom, hogy ha az autóvezető engem meglát, és rám figyel, hogy az út szélén hazafelé tartva el ne üssön (sajnos nincs járda az utcánkban), akkor nem biztos, hogy a kutyát is észreveszi, bármennyire is figyelek arra, hogy mellettem jöjjön. Viszont ha a kutya "világít", akkor talán a sofőr keres engem is a póráz másik végén:)
2013. nov. 6. 14:56
6/10 anonim válasza:
Erdőben is jó dolog, hogy a vadászok legalább sejtsék hogy van gazdája a kutyának, így talán kissebb az esélye hogy kilövik a kutyát.
Én póráz nélkül sétáltatok egyébként.. Ha úton átkelünk, akkor viszont láb mellet jön a kutya, vagy megkötöm attól függ milyen tömött a zebra.
2013. nov. 6. 15:04
7/10 anonim válasza:
Nekem is kicsi fekete kutyám van(tacsimix,10kiló). Ekkora méretre szerintem nem praktikus a mellény,mert nedves időben kettőt lép,és tiszta sár,kosz,víz,stb.Egy fényvisszaverő nyakörv, jobb lehet. Az enyém egész egyszerűen kapott egy bicikli villogót a nyakörvére. Bár ha a te kutyusod hosszabb lábú "darab",akár a mellény is működhet.
2013. nov. 6. 15:54
8/10 Szilvi & Argos válasza:
Én is használok most fényvisszaverő mellényt esténként, de csak akkor, ha nem csak a duna parton sétálunk .Ott sötétben semmit nem ér, ma este tapasztaltam :D
Lassan megy majd a hámra a bringa lámpa :)
Ismerősöm dobiját úgy kaszálta el kocsi ZEBRÁN, hogy pórázon ment gazdi mellett, csak a hosszú kutya hátulja ugye a gazdi mögött volt...
2013. nov. 6. 18:39
9/10 A kérdező kommentje:
Végre egy kérdés, amiben itt mindenki egyetért :): hogy hasznos beszerezni ilyet (vagy más uerre a célra szánt eszközt). A kutyám termete a közepes termet és a kistermet között van. kizárólag parkokban, futtatón, udvaron engedem el, utcán és erdőben biztosan nem. Most még csak 7 hónapos, de szerintem ezeken a helyeken később sem fogom elengedni, mert rengeteg olyan történetet hallok, hogy a szépen viselkedő kutyáknak is baja esik a forgalomban és az erdőben, ha nincsenek pórázon.
2013. nov. 7. 08:40
10/10 Szilvi & Argos válasza:
Hát saját udvarban, kutyafuttatón szerintem felesleges a mellény :) Esetleg olyan parkokban, ahol járhatnak autók, ott használnám csupán
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!