8 hónapos kan kutyusom lehetséges, hogy az ivarérés miatt változott meg így?
Sziasztok!
Van egy 8 hónapos kistestű kan kutyusom. Nem akartuk ivartalaníttatni, de sajnos muszáj. Csak 1 hét múlvára kaptunk időpontot a dokihoz, de addig is nem tudom, hogy mivel lehetne lenyugtatni?
Folyamatosan foglalkozunk vele, tanítjuk, már egészen kiskorától ül, fekszik, póráz nélkül futkozik a parkban mert az első hívásra visszajött. De a napokban tüzel az egyik kutyus a lépcsőházunkban, és teljesen kifordult magából a kutyánk. Nem lehet elengedni mert már menne is kóborolni, vagy csak nagyon nehezen lehet visszahívni, így szegényt már 2 napja nem merjük elengedni a pórázról. A lakásban fel-alá mászkálva sírdogál, ha pedig elmegyünk otthonról, mint az őrült, úgy visít és kicsapja a hisztit. (Gondolom ez is annak tudható be, hogy nyugtalan,hogy nem fér a szuka közelébe.) Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megkönnyíteni neki ezt az 1 hetet, hogy ne legyen stresszes, nyugtalan, ne abból álljon a fél napja, hogy a lakásban köröz, illetve egyedül lehessen hagyni?? Próbáltam, hogy elvittem egy jó nagy sétára (1 órát sétáltunk), utána játék, majd agyilag fárasztottam le, de amint abbahagyaom vele a közvetlen foglalkozást, kezdi előről a műsort...
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Sok mindent nem lehet tenni,kanos,ott a tüzelő szuka...Ez kb. ennyi.
Minél többet foglalkozz vele,tereld el a figyelmét és nagyon is jó,hogy ivartalanítva lesz!
A kutyátok meg fogja köszönni,hosszú boldog élete lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!