Mennyit ér egy yorki kutyus?
Egyszer elletni tenyészcél és TUDÁS nélkül,akkor is szaporítás,ha tetszik ha nem.
Szaporított kutyáért,pedig tedd össze kezed-lábad ha oltások + chip árát odaadja valaki.És reménykedj,hogy ne jöjjön vissza,hogy valami bajuk van és rád verje az orvosi költségeket.
Nem vagyok TV szerelő,ezért nem szerelek Tv-t.Agysebész sem vagyok,ezért nem műtök embereket.
Te nem vagy tenyésztő,akkor miért akarsz 2 kutyát összerakni,csak mert kiskutyákat akarsz?
Ráadásul kiskutyából is Dunát lehet rekeszteni,yorki féléből meg 2 Dunát is.
Igen,az vagy.
Hány 5 db cuki-muki kiskutyát mutassak?
Itt nem az egyszeri vagy többszöri elletésen van a hangsúly,hanem a komplex gondolkodáson.Nem hinném,hogy buta lennél,legalábbis az írásodból nem ez jön le,ezért úgy gondolom,hogy meg tudod érteni,hogy 1 alom kiskutya is (tök mind1 milyen fajta jellegű,vagy keverék) sok a mai magyar kutyatartásnak,amikor napjában altatnak el makk egészséges kutyákat,kicsiket,nagyokat,öreget,fiatalt...mindent.
És egyik sem akarta,hogy megszülessen,meghalni pláne nem akart,és mindegyik úgy indult,hogy "tuti helyük van,gazdákkal".Aztán mégis vannak fajtamentők,mégis van több száz menhely meg egyesület,és mégis 2 MILLIÓ gazdátlan kutya van.
Én úgy gondolom,aki szereti a kutyákat,az nem csak 1 fajtát szeret,hanem az utolsó csúnya korcstól,a legszebb díjnyertes kutyáig,az összeset.
Éppen ezért,aki így érez,egy darab kiskutyát nem hoz szánt szándékkal a világra,mert így is baromi sok van.
Másik oldal,az igazi tenyésztők,akik tanultak ÉVEKET,(egyetemen)hogyan lehet egy adott fajta génállományát javítani és nem haszonszerzés céljából szaporítani őket.
És ők akár 5 év alatt 1 almot hoznak le,ha nincsenek olyan egyedek,akiket pároztatva a megfelelő kutyákra van kilátás.
Plusz szükség van kutyafajtákra,ők őrzik a fajtákat és nemesítik.De ehhez szükség van a tudásra,a tanulmányokra.
Akinek ez nincs meg,ne gyártson kutyát.
1. Nem értesz hozzá, mivel nem vagy tenyésztő.
2. Mivel itt kérdezősködsz, mindenki hülyének néz- jogosan.
3. Egy pároztatás is szaporítás, mivel szaporodnak... gondolkozz már el egy kicsit legalább ezen.
4. Mivel nem vagy tenyésztő NEM ÉRTESZ HOZZÁ! Lehet, hogy most egészségesnek tűnnek, de fingod nincs róla, hogy lesz-e később bajuk...
Nincs mit ezen szépíteni, ez szaporítás. Ostoba, buta, idióta, felelőtlen, hülye dolgot tettél! És még pénzt is akarsz vele keresni... Látod, pont az ilyen dolgok miatt szeretem jobban az állatokat, mint az embereket.
Irány az állatorvos, is ivartalanítsd a kutyádat, ha már ekkora butaságot követtél el! EZ a válaszom a kérdésedre...
"a kutyák törzskönyvesek"
A szülők, de nem a kölykök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!