Tudom hogy nem szabad le vagni vagy nyirni egy shelti-nek (shetland-i juhaszkutya) le vagni a szoret de ha nem verseny kutya akkor sem?
Szia. Nekem huskym van. Had ne kelljen bemutatnom az ő bundáját, hogy milyen. Én se vágom le neki, mert ahogy az első is mondtad, ez hőszigetel. "télen fűti, nyáron hűti"
Én azt a megoldást találtam ki a nyári melegekre, hogy egy már nem használt szőnyeget letettem egy árnyékos helyre( nálunk árnyék híján egy asztal alá) és kb óránként lelocsoltam slaggal úgy, hogy teljesen átázzon. A hideg vizes szőnyegen meg olyan jó volt látni, ahogy a kutya elterült. Illetve a betont is napjában többször locsolom olyankor, hogy ne legyen olyan elviselhetetlenül forró.
Olyan ivóedényük van a kutyáknak, amibe akár bele is fekhetnek, és ezt is előszeretettel alkalmazzák ha nagy meleg van. Meg vannak még jó kis praktikák, amik segíthetnek, szóval a szőre levágásán felesleges gondolkodni is.
NEM, a sheltienek pont a hosszú bundája az éke, a kutya lényege! Láttál már kopaszra nyírt skótjuhászt? Mert én még nem, legalábbis nem utal épp elméjű gazdira... A bunda nem csak melegít, hanem hőszigetel is.
Amúgy már ne is haragudj, de ha én egy fajta "szerelmese" vagyok, akkor nem itt kérdezősködik, hanem könyveket olvasok, kiállításokra járok és beszélgetek a tenyésztőkkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!