Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam össze, a 3...

Hogyan szoktassam össze, a 3 kutyámat a most érkezett negyedikkel? Van egy 11 hónapos labi keverékem, egy kb 1 éves tacsko keverék, egy 5 hónapos staffi keverék, a negyedik pedig fogalmam sincs milyen, közepes méretű. Mindegyik szuka!

Figyelt kérdés
ma összengedtem őket, a labi probál dominálni, de az ujoncnak nem nagyon tetszik, elvannak, de néha torzsalkodnak! A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát, este a kajánál össze is ugrott a labi, meg az uj kutya, ugyhogy most elzártam, de az lenne a cél, hogy eggyütt legyenek akkor is ha nem vagyok itthon!
2013. nov. 1. 11:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát én dolgoztam menhelyen, és ott úgy nézett ki a pórázhoz-nyakörvhöz szoktatás, hogy ráraktuk a kutyára és vittük. Nyakörv eleve volt mindegyiken állandó jelleggel, hogy legyen hol megfogni őket, ha szükséges, a sétákról meg hamar megtanulták, hogy az jó dolog. Nem érdemes sokat szarakodni vele, csak esélyt adsz a kutyának az ellenkezésre, viszont ha rögtön a sétával köti össze, akkor gyakorlatilag három nap alatt a póráz lehet a kedvenc felszerelése. Vigyed csak őket, egyesével először, aztán kettesével, közben állj rá a behívásra, legyen nálad játék, jutalomfalat, előbb-utóbb összeáll, de ha nem csinálod, sosem lesz belőle semmi.

Ja, és ha ivarosak és valamelyik esetleg tüzelni akarna, akkor azért számolj vele, hogy lehetnek komoly balhék. És a komolyat úgy értem, hogy a szukák képesek kicsinálni egymást, ha elkattan az agyuk. Akkor még fontosabb a lemozgatás és a kontroll, de az is lehet, hogy el kell majd különíteni őket egy időre.

2013. nov. 1. 12:36
 12/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat,azt remélem addig nem lesznek nálam hogy tüzeljenek,de ha mégis el tudom különiteni őket...

bár tavasszal az enyémeket mindenképp ivartalanitom

2013. nov. 1. 13:43
 13/18 A kérdező kommentje:
hát,a kavicszörgetés nem tul jól sült el,kólásflakonba tettem kavicsot,kb 2-3-szor megráztam amikor összeengedtem őket,erre az uj kutya ugy bepánikolt visszament a kiskertbe ahol el van különitve,és azota nem is nagyon mozdul ki,hiába nyitva van a kapu! ez tegnap volt de még ma sem jön ki.. :(
2013. nov. 2. 08:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Hozzá kell szoktatni, ha fél tőle, nem pedig feladni. Néha menj ki a kertbe flakonnal, zörgesd, rugdosd, csapdosd a falhoz teljes nyugalommal, lássa, hogy nem bánt. Addig meg találj ki valami más fegyelmezést a banda többi részének.
2013. nov. 2. 10:48
 15/18 A kérdező kommentje:

nem is tudom,a többinek elég ha rájuk szólok,lehet kihagyom most a kavicszörgetést!:)

elvitem sétálni,meglepően jol viselkedett,csak nagyon huz még,de azt hiszem lenevelhető erről is

2013. nov. 2. 12:43
 16/18 anonim ***** válasza:
a staffikeverék a legnormálisabb akkor? Ő milyen természet? Hogy viszonyul a többiekhez?
2013. nov. 2. 23:18
 17/18 A kérdező kommentje:
ó,vele semmi gond,mindegyikkel jol elvan,még kölyök állandóan csak játszik.. :)
2013. nov. 2. 23:22
 18/18 A kérdező kommentje:

egyébként mindegyik normális,ha összeengedem őket akkor nem esnek egymásnak,mint a veszedelem :)

ma már egész jól ment nekik...

2013. nov. 2. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!