Hogyan szoktassam össze, a 3 kutyámat a most érkezett negyedikkel? Van egy 11 hónapos labi keverékem, egy kb 1 éves tacsko keverék, egy 5 hónapos staffi keverék, a negyedik pedig fogalmam sincs milyen, közepes méretű. Mindegyik szuka!
Hát én dolgoztam menhelyen, és ott úgy nézett ki a pórázhoz-nyakörvhöz szoktatás, hogy ráraktuk a kutyára és vittük. Nyakörv eleve volt mindegyiken állandó jelleggel, hogy legyen hol megfogni őket, ha szükséges, a sétákról meg hamar megtanulták, hogy az jó dolog. Nem érdemes sokat szarakodni vele, csak esélyt adsz a kutyának az ellenkezésre, viszont ha rögtön a sétával köti össze, akkor gyakorlatilag három nap alatt a póráz lehet a kedvenc felszerelése. Vigyed csak őket, egyesével először, aztán kettesével, közben állj rá a behívásra, legyen nálad játék, jutalomfalat, előbb-utóbb összeáll, de ha nem csinálod, sosem lesz belőle semmi.
Ja, és ha ivarosak és valamelyik esetleg tüzelni akarna, akkor azért számolj vele, hogy lehetnek komoly balhék. És a komolyat úgy értem, hogy a szukák képesek kicsinálni egymást, ha elkattan az agyuk. Akkor még fontosabb a lemozgatás és a kontroll, de az is lehet, hogy el kell majd különíteni őket egy időre.
köszönöm a tanácsokat,azt remélem addig nem lesznek nálam hogy tüzeljenek,de ha mégis el tudom különiteni őket...
bár tavasszal az enyémeket mindenképp ivartalanitom
nem is tudom,a többinek elég ha rájuk szólok,lehet kihagyom most a kavicszörgetést!:)
elvitem sétálni,meglepően jol viselkedett,csak nagyon huz még,de azt hiszem lenevelhető erről is
egyébként mindegyik normális,ha összeengedem őket akkor nem esnek egymásnak,mint a veszedelem :)
ma már egész jól ment nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!