Hol tudnék utána járni, hogy kutya hordozó táskában hova vihetem be a kutyámat és hová nem? Keresgéltem neten erre vonatkozó szabályozást, de sehol semmi. Valaki erről valamit? Vélemények tapasztalatok is érdekelnek!
Nem. A hordozó a beteg állatok szállítására szolgál. Az egészséges kutya tudja használni a lábát. Az üzlet magánterület, tehát ha a tulajdonos nem engedi meg, akkor nem mehetsz be kutyával, kivéve amikor egy jogszabály ezt előírja (pl. segítő kutya). A te gondolatmeneted szerint, ha én egy 150 kilós drabális állat vagyok és fizikailag képes vagyok rá, akkor egy hátizsákban bevihetem a német dogomat is, hiszen nem a lábait használja.
Amúgy persze hülyeség, hogy a legtöbb helyre nem engedik be a kutyákat. De a kutya az kutya. Ahová a csivava bemehet, onnan nem szabadna kitiltani a német dogot sem. Ez pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy ebbe az étterembe csak 85 kiló és 180 cm alatti emberek léphetnek be.
Utána kell nézni az Auchan szabályzatának, az állatokhoz kapcsolódóan kint van az ajtón.
A bkv-n van olyan szabály hogy zárt arra alkalmas eszközben ingyen szállíthatod a kutyát pogyászként..
a dolog egyszerű ! ahová be lehet vinni kutyát , oda beviheted . ahová nem oda NEM ! az ,hogy hordozóban van -e , vagy csak sétál melletted pórázon az TÖK MINDEGY ! a hordozó lényege :) ...... ( lemoderálnának,így nem írom le :)
komoly aggályokat vetne fel, ha te a kis kutyádat bevihetnéd oda ,ahová én a nagy testű kutyámat nem !
a kutyák elbírálása esetében a méret lényegtelen !
a segítő kutyák ( komoly igazolási rendszerrel ) gyakorlatilag bárhová bemehetnek, és ez nem függ sem a fajtától, sem a méretüktől.
képezd át a kutyád , segítő kutyává , igazoltasd le ,és akkor beviheted a kis hordozóban ,az Auchan -ba is :)
A kutya nem való áruházba. Bármennyire szocializált, meg jólnevelt, akkoris kutya. Egy németjuhászt senki nem akar magával vinni, akkor a kicsit minek?
Az üzlet bármikor kaphat ÀNTSZ ellenőrzést, meg büntetést a kutya miatt.Egyébként nagyon szeretem a kutyákat, de nem tetszik ez a mindenhova cipeljük magunkkal hozzáállás.
Egy szépségszalonban dolgozok, mellettünk kutyakozmetika van. Sokszor jönnek úgy a vendégek, hogy leadják a kutyát a kozmetikába, addig ők hajat, körmöt csináltatnak, szoliznak, stb, és ha a kutya kész van, áthozatják. Persze minden kutya jól nevelt, okos, nem csinál bajt szerintük...mi meg takaríthatjuk a kutyapisit, mert szinte mindig van baleset. Volt, hogy táskát pisiltek le, bementek az állószoliba, és ott, megmorogták a többi vendéget, vagy végigugatták a hátralévő időt. Ùj nekik a hely, idegenek, ismeretlen zajok. Persze, ha megkérjük a gazdit, hhogy többé ne hozza a kutyát, akkor mi vagyunk a bunkók.
Elsőként mindenképpen a kutyásoknak kellene változtatni, de addig amíg Fifit hagyják hogy összehugyozza a betont mindenhol mert neki ott kell addig mit várunk?
És külföldön se lehet mindenhova bevinni a kutyát.. nem véletlen.
Volt nem is olyan régen egy hatalmas közfelháborodás, miszerint egy vak férfit nem engedtek be a kutyájával egy áruházba.Segítőkutya volt, akit mindenhová kötelesek beengedni.A biztiboy fogta, és elküldte melegebb éghajlatra a férfit, miszerint ide egy kutya sem jöhet be.
Most ezek után mit várunk?
A te esetedben viszont az őrnek volt igaza.Ma te viszel be egy kutyát, holnap pedig már négyen, azután még többen.Ez a "neki lehet, akkor nekem is"-elv.
Ennyi erővel én is beviszem ölben a két, egyenként 25 kilós amstaffomat a Teszkóba, és felháborodom, ha mernek szólni.Hiába kistestű, hiába marad nyugton, egy kutyának semmi keresnivalója egy élelmiszer üzletben.Minek egyáltalán táskába bevinni?Az neki nem szórakozás, nem séta, te cipeled, ő meg les kifelé.
A hordozó utazásnál fontos.A repülőre sem viheted fel ölben a kutyát.Az állatok a raktérben utaznak, külön szállítóboxban.Nem arra van, hogy kényed-kedved szerint mindenhová bemenj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!