Kutyusomnak (3 éves) tanítottam 1 trükköt, de lassan csinálja. Hogyan lehetne felgyorsítani?
A trükknek a "puff" nevet adtam.
Lényeg, amikor a kutyusom füléhez teszem pisztoly formában a kezem, és azt mondom "PUFF" akkor a kutyám elfekszik, mintha lelőttem volna...
Najó ez kicsit durva... :D szóval már tudja ezt a trükköt, csak túl lassan csinálja meg. Hogyan lehetne felgyorsítani a kutyát?
Milyen trükköket tanítsak még neki?
Tudja: pacsi,fekszik,ül,"hopp"(felugrik)csípd meg(pl. Macskát)
Fordul(lefekszik, hempereg,feláll) halott(fekve marad) hozd ide az újságot(ebben még amatőr :D:D)menj érte, maradj csöndben stb. Stb.
A "hozd vissza" (labda) trükköt nem tudom megtanítani neki... :(
Pontosítanék... :)
November 16-án lesz 3 éves. Egyébként fajtája alpesi tacsikopó, a neve Marley.
A labda-visszahozás lényege, cseréld el valamire a labdát mikor nála van, pl. jutalom falat, aztán szép lassan elfelejted a jutalom falatokat, és dicsérettel, simogatással pótolod.
A mozdulat felgyorsításra nincs ötletem. Arra viszont van, hogy milyen hasznosabb dolgokat taníts meg inkább a kutyusodnak. Idegentől ne fogadjon el ételt, csak a tányérjából egyen, álljon meg az úttestnél. Ezekkel hosszabb életű lesz, és a te dolgod is könnyebb lesz a mindennapokban.
Köszi. :)
Az "idegentől ne fogadj el ételt" -- hogyan tanítsam meg neki?
Jééézusom. :(
Nem séta közben szoktam neki mondani, hogy "csípd meg",
Hanem csak a kertünkben...
Mondjuk igen, lehet rossz ötlet, 2,5 (inkább 3) év alatt megölt:
-Min. 5 (!!!!!) sünit. (igen, beveszi a szájába, nyaralásból, reptérről jöttünk haza este 2 körül, naná h belerúgtam a sünibe)
- 2 gyíkot (remélem nem többet)
- 3 béka... (alig lehetett elvenni tőle)
Ennyi állatot kinyírt, mostanában nem szokott, inkább 0-1 éves koráig volt "hobbija"... (persze a sünik "ökök favoritok")
Ezenkívül 2x megrágta az autó vonóhorgát. (azt hiszem azt)
Én etetés előtt szoktam tőle trükköket kérni, gyorsan, egymás után és mivel izgatott, gyorsabban csinálja őket. Ő is tudja ezt a trükköt, volt, hogy rohanás közben vágta le magát a földre. :)
Illetve ha azonnal adod neki a jutalomfalatot rájön, hogy ha gyorsabban csinálja, hamarabb megkapja.
Kajával, játékkal pörgesd fel, és hirtelen mozdulattal-hanggal kérd tőle a trükköt. Amint megcsinálta, nagy ovációval, játékkal-kajával dicsérd meg érte :)
Kutyám este vacsi előtt, illetve játék közben MINDENT ezerrel pörögve csinál :D Ha meg simán csak kérem, szépen ráérősen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!