Szerinted jó lenne, ha minden kutyát, aki nincs tenyésztésben, ivartalanítani kellene? Tegyük fel, hogy sikerülne ezt betartatni is.
16.25-nek:
Ne hidd, hogy az olcsokutya.hu - val szimpatizálok, éppen, hogy nem.
Én nem ítélem el azt a hobby kuyást sem, aki lehoz egy egy almot, saját kedvencétől, mert igenis szeretne Tőle megtartani kölyköt, és a többit jó helyre elajándékozza.
Sőt!
Nekem is nemrég születtek kiskutyáim, igaz, csak 2, így mindkettőt meg is tartom.
Ha többen lettek volna, akkor is lett volna jó, ellenőrizhető gazdi mindnek, olyan barátok, ismerősök,akik nem tudnak többszáz ezer Ft-ot kiadni egy kiskutyáért, de fajtatisztát szerettek volna.
Szóval rossz helyen kopogtatsz ezzel.
Viszont még mindíg fentartom, hogy a tenyésztés csak viszi a pénzt!
Miért lenne sznob, akinek nincsen 2-300 ezer Ft-ja egy kutyára, de mondjuk szerelmes egy bizonyos fajtába?
Nekem tettszik a kínai meztelen kutya, akkor nem fogok
mondjuk németjuhászt venni, mert az relatíve "olcsóbb", és csak arra futja, nem?
Azért meg már ne kövezzünk meg senkit, ha nem menhelyről akar kutyát!
Nekem volt menhelyi kutyám, most is van egy mentett kutyum is, de fajtatiszta, tk-s kutyám is!
A menhelyi kutyám anno talált kutya volt, kóborolt, befogták.
Tőlem is állandóan szökött, kerítést mászott szó szerint!
Míg végül sikerült neki végleg megszökni. Mindene megvolt, mégsem érezte magát jól itthon.
A menhelyi, ismeretlen előéletű kutyát nem mindenki tudja bevállalni, pl. kisgyerek miatt.
A szomszéd, barát, ismerős kuyájától született fajtatiszta kölyköt viszont nyugodt szívvel elfogadja, mert ismeri a szülőket,fajtát, tulajdonságait, vérmérsékletét, felnőttkori méretét, tehát nem zsákbamacskát kap.
Ez miért sznobság?
Mert van ami sokba kerül és nem lehet rajta alkudni. Pl pont a meztelen kutya még tenyésztőtől is elég rizikós, mert annyira extre hogy az már szenvedés neki. Nemh iszem hotgy valaki ennyire drága kutyát hobbiból tudna szaporítgatni. Épp ti (akik lenézitek a törzskönyvet), reklámozzátok, hogy mindegy milyen kutya, jó. Akkor?
A kutyát meg nem elkényeztetni kell (mindene megvan) hanem nevelni, akkor nem szökik. Természetesen ha befogadsz pl egy 5 éves keveréket akkor nehezebb hozott anyagból dolgozni.
Jó akkor az nem sznob aki a kutya és a saját érdekében nem vesz rossz minőséget. De akkor miért sznobozzák lépten-nyomon azt aki drágább kaját vesz, tk-s kutyát??? Tudjátok mit jelent a sznob? Nem azt akinek van pénze hanem úgy akar látszani mint akinek van pénze...
"Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála..."
Mint ha rád illene ez a kijelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!