Szerinted jó lenne, ha minden kutyát, aki nincs tenyésztésben, ivartalanítani kellene? Tegyük fel, hogy sikerülne ezt betartatni is.
Teljesen felesleges ragozni már akérdést, nekem aztán mindegy, ki mire költi a pénzét.
Konkrétan mondjuk én sem az afrikai éhezőkre gondoltam, hanem azokra a gyerekekre, /sajnos egyre többen vannak kis hazánkban/ akik csak az iskolában étkeznek rendszeresen.
Mindegy is, a kutyák ivartalanításáról volt szó.
Sajnos nem rajtunk múlik, itt a tenyésztőkre hárulna a legnagyobb feladat, vagy mondjuk egy olyan szervezetre, aki elvállalná az eladott kutyák ellenőrzését, amennyiben nem tenyészállatok.
Mindenesetre a legelső lépés az állatvédelmi törvény módosítása ilyen irányba, majd a megszervezés, plusz az ivartalanítási akciók leszervezése.
Áhhhh, ha belegondolok, erre sosem lesz pénz kis hazánkban, így hamvábaholt ötlet.
Hát ha az állatállomány nagy részének a javát nézzük akkor remek lenne csak felvet 1-2 kétes kérdést.
1. A tenyésztés, mint ÜZLETÁG nyílt utat kapna, amit én kifejezetten elleneznék.
2. Sok felelős gazdi kutyáját kellene feleslegesen megfosztani egy komplett szervrendszertől. Mert igen, vannak olyan gazdik akik képesek ügyelni kedvenceikre, így feleslegessé válik a műtét.
3. Azért az aranyos keverék kutyusokért is kár lenne. Bár gyakran nekik is jobb lenne ha nem léteznének.. Szegények.
12.39-nek.
A tenyésztés nem üzletág, mivel nem jövedelmez, inkább viszi a pénzt!
Én még nem láttam olyan tenyésztőt, aki meggazdagodott volna kizárólag kutyatenyésztésből.
Azok a szaporítók!
Pont őket lehetne kiszűrni ezzel, mivel kötelező lenne a kutya ivartalanítása 1 éves koríg!
Megyei szinten lehetne ellenőrízni a betartását, amennyiben a tenyésztő kéri, mert nem biztos benne, hogy be is tartották a szerződésben leírtakat!
A 2. ponthoz annyit fűznék, hogy balesetek a leggondosabb gazdinál is előfordulhatnak.
Elszakad a póráz, elszalad a kutya, bármi.
Mint ahogy gyermekeinkkel is történnek balesetek sajnos, hiába vigyázzuk őket éjjel-nappal óvó szemmel, a baj egy pillanat tört része alatt bekövetkezhet.
3. ponthoz: Természetesen nem tűnnének el a keverék kutyák, kiskaput mindíg, mindenhol lehet találni.
Viszont lényegesen lecsökkenne a számuk, és a kóbor, kidobott állatok száma is.
Lényegében ez lenne a cél, nem?
Még annyit fűznék a hozzá a dologhoz, hogy valószínűleg így a fajtatiszta kutyák ára is megfizethetőbb lenne, hiszen a tenyésztő tudná, hogy a kutyáját nem kutyagyárnak adta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!