"Első kutyának nem ajánlom, mert nagy a mozgásigénye. " Csak én nem látom itt az összefüggést?
Szerintem a nagy mozgásigény a rutin miatt fontos..
Mármint a napi rutin miatt. Kap valaki egy munkabordert mert az hű de cuki és sétálhat vele rekkel 1-1,5órát délután 3-4et aktív foglalkozás közepette és még este egy rövid 1-2órás sétát és meg is van :D
Aki nem volt még "aktív" kutyás az egy ilyet nagyon nehezen kezel.. nagy kihívás első kutyának az is hogy valaki beiktasson 2-3óra napi foglalkozást egy kutyával, hírtelen a 6-7-8óra nehezen emészthető mindenkinek ^^
Hát, nem tudom, hány kutya mozog olyan sokat naponta. Szerintem
Sokan túloznak, amiket itt is írnak. Aktív, labdázós, futkosós mozgásból szerintem fél óra-egy óra a maximum, nyugis, városnézős sétából max 2... El nem tudom képzelni, hogy emberek hogy bírják szusszal azt a napi 6 órát, amit itt is példaként felhoztatok. Sok kutyást ismerek, de senkit, aki egyszerre 1-2 óránál többet sétáltatná a kutyáját.
Tízessel egyetértek. Nekem első kutyának 14 évesen sikerült kifogni egy domináns, akaratos, iszonyat okos, nagy mozgásigényű, nagyon érzékeny kutyát. Ha nem ilyen lett volna, tizedannyit se tudnék a kutyákról. Persze ehhez kellett az is, hogy én nem voltam soha az a feladós típus.
A borderek mozgásigénye szerintem is el van túlozva. Nekem ugyan nincs borderem, de nagyon sokan tartanak ilyen kutyát munka, család mellett. Van, aki lakásban, akűr munkavonalút is. Mégis meg tudják oldani. Szerintem intenzív lefárasztással 2-3 óra alatt egy bordert is simán le lehet mozgatni. Frizbi, engedelmesezés, klikker, dog dancing, kutyatársasjáték, nyomkövetés, labdakeresés... Ne mondjátok, hogy ebből nem elég 2-3 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!