Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Első kutyának nem ajánlom,...

"Első kutyának nem ajánlom, mert nagy a mozgásigénye. " Csak én nem látom itt az összefüggést?

Figyelt kérdés
Annyian írták már. De szerintem abszolút nem tapasztalatfüggő, hogy valakihez illik-e egy nagy mozgásigényű fajta. Attól, hogy valaki kezdő, nem feltétlenül lusta és az, aki a sokadik kutyáját veszi nem feltétlen szeret mozogni.
2013. okt. 29. 18:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nagy mozgásigény a rutin miatt fontos..

Mármint a napi rutin miatt. Kap valaki egy munkabordert mert az hű de cuki és sétálhat vele rekkel 1-1,5órát délután 3-4et aktív foglalkozás közepette és még este egy rövid 1-2órás sétát és meg is van :D

Aki nem volt még "aktív" kutyás az egy ilyet nagyon nehezen kezel.. nagy kihívás első kutyának az is hogy valaki beiktasson 2-3óra napi foglalkozást egy kutyával, hírtelen a 6-7-8óra nehezen emészthető mindenkinek ^^

2013. okt. 29. 19:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom te hol élsz, de a legtöbb felnőtt embernek nincs napi 6-7 óra szabadideje, mégis tartanak munkakutyákat minden probléma nélkül...
2013. okt. 29. 21:10
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, hány kutya mozog olyan sokat naponta. Szerintem

Sokan túloznak, amiket itt is írnak. Aktív, labdázós, futkosós mozgásból szerintem fél óra-egy óra a maximum, nyugis, városnézős sétából max 2... El nem tudom képzelni, hogy emberek hogy bírják szusszal azt a napi 6 órát, amit itt is példaként felhoztatok. Sok kutyást ismerek, de senkit, aki egyszerre 1-2 óránál többet sétáltatná a kutyáját.

2013. okt. 29. 23:10
 14/17 sippara ***** válasza:
77%
Pedig vannak "őrültek" :) nyilván a hat óra napi szinten az emberek többségének soknak tűnik, de hármat-négyet azért a legtöbb kutyás kiprésel magából (még ha el is csalunk fél-egy órát tanulással, gyakorlással) a hétköznapokban. Reggeli séta egy óra, hazaérkezéskor mondjuk másfél, este megint másfél, és meg is van :) hétvégéken meg mehetnek az öt-nyolc órás extrém nagy séták :) Kutyával repül az idő (meg néha szalad a háztartás :P)
2013. okt. 29. 23:19
 15/17 A kérdező kommentje:

Tízessel egyetértek. Nekem első kutyának 14 évesen sikerült kifogni egy domináns, akaratos, iszonyat okos, nagy mozgásigényű, nagyon érzékeny kutyát. Ha nem ilyen lett volna, tizedannyit se tudnék a kutyákról. Persze ehhez kellett az is, hogy én nem voltam soha az a feladós típus.

A borderek mozgásigénye szerintem is el van túlozva. Nekem ugyan nincs borderem, de nagyon sokan tartanak ilyen kutyát munka, család mellett. Van, aki lakásban, akűr munkavonalút is. Mégis meg tudják oldani. Szerintem intenzív lefárasztással 2-3 óra alatt egy bordert is simán le lehet mozgatni. Frizbi, engedelmesezés, klikker, dog dancing, kutyatársasjáték, nyomkövetés, labdakeresés... Ne mondjátok, hogy ebből nem elég 2-3 óra.

2013. okt. 29. 23:26
 16/17 sippara ***** válasza:
88%
Persze, de ez TE vagy. Sajnos a jövendőbeli-elsőkutyások többsége egy hasonlóan domináns, nagy mozgásigényű, makacs, agyas kutyával nem tud mit kezdeni, és a legtöbben tanulni, fejlődni is lusták hozzá, vagy simán csak kudarcként élik meg, esetleg elkönyvelik, hogy "rossz kutyát" fogtak ki, és ezzel el is van intézve, Bodri élete meg romokban, mert frusztrált, ne adj' Isten agresszív kis görcs lesz belőle páréven belül.
2013. okt. 29. 23:32
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő kutyásoknál a mozgatás egyet jelent sokszor a pórázon sétával... ezért nem ajánlunk egy nagy energiájú kutyát mert nem tudja hogy hogy fárassza le többek között..
2013. okt. 30. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!