"Első kutyának nem ajánlom, mert nagy a mozgásigénye. " Csak én nem látom itt az összefüggést?
A mozgásigénynél pont nem annyira számít, hogy kezdő vagy-e vagy sem. Ez inkább a nevelés, kézbentarthatóság miatt fontos.
Plusz nem az számít hány kutyája volt már valakinek, hanem az, hogy azokkal hogy és mennyit foglalkozott, mennyire tudta megnevelni, stb.
Ezen mindig mosolyognom kell :)
Én első kutyának border collie-t vettem és hülyére izgultam magam azon, hogy mindenhol azt írják (még az utcán is megállítanak vele), hogy milyen hatalmas a mozgásigénye és mi lesz, ha nem tudom kielégíteni az alapigényeit és itt fog nálam szenvedni.
Hát annyira rákészültem a dologra, hogy most csak itt pillogok amikor fáradtan ledől a szoba sarkába egy kiadós kis játék után, hogy "tényleg csak ennyi volt?".
Szóval túlspiláztam a dolgot és abszolút vállalható számomra az energiaszintje.
Persze ez nem jelenti azt, hogy fölösleges lenne figyelembe venni, hogy egy kutya mennyire aktív. Nekem szerencsém volt, hogy passzolunk egymáshoz, de attól még tényleg elsődleges szempont, hogy képes vagy-e eleget foglalkozni vele, amit egy tapasztalatlan ember nehezebben mér föl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!