Most hét hónapos amstaff kutyám ivartalanítás előtt áll. ugy látom ez ügyileg nagy a megosztottság a kutyás társadalomba. Vélemények?
Figyelt kérdés
2013. okt. 29. 14:35
1/12 anonim válasza:
Teljesen egyetértek vele. Ha nincsenek tenyésztői ambícióid, akkor csináltasd meg.
Ha szuka kutyusod van, akkor nem kell attól tartani, hogy mikor szökik be a kerítésen egy kan. Ha meg kanod van, akkor nem kell tartanod attól, hogy megszökik néhány tüzelő szuka után.
Kiküszöbölhető egy csomó betegség. Nem kevés kiadás lenne a születendő kiskutyák ellátása sem.
Mi amolyan félvidéken lakunk. A szomszédnak van vmi pincsimix kiskutyája, minden évben lefial nekik. Most az egyik kölykök (kan) meg akarja tartani. Ivatalanításról nem akar hallani, pedig tudja, hogy jó lenne, az állatorvos meg akár 3 éves részletre is vállalná, de nem.
2/12 anonim válasza:
Én is csak támogatni tudom a fent említett okok miatt.
3/12 anonim válasza:
én megvárnám a teljes ivarérettséget, és utána, olyan másfl, 2 éves kora körül.
4/12 anonim válasza:
Támogatom. Az én bánatom, hogy az állatorvosunk 1 éves kort ajánlott (kan a kutyus)én meg előbb szeretném, de emiatt nem akarok másik dokihoz menni, mert amúgy jó doki. De megoldom, csak arra akarok rámutatni, hogy az állatorvosok között is vannak véleménykülönbségek:)
5/12 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy kellenek azok a hormonok ahhoz, hogy a kutya rendesen kifejlődjön. Nem érdekel az Amerikából áthozott baromság, miszerint ivarérés előtt ivartalanítsunk. Én biztosan nem ivartalaníttatnék előtte egy kutyát sem.
6/12 anonim válasza:
5ös vagyok.
Magával az ivartalanítással nincs bajom, csak azzal, hogy mikor.
7/12 anonim válasza:
A szuka kutyáknál megszokták várni az első tüzelést, de ezt inkább csak biztonságból, nehogy tüzelés előtt legyen műtve, mert az veszélyes. Az első után meg biztosan kiszámolható egy jó időpont. A kanoknál a csont és izomfejlődés miatt érdemes várni kb 1 éves korig. Akkor még kölyök annyira, hogy a kanos viselkedésformák (dominálás, agresszió, csajok után futkosás) ne alakulhasson még ki. Kifejlett kutyáknál ugyanis az ivartalanítás sokszor nem változtat már a viselkedésen.
8/12 anonim válasza:
Nekem egy kan kutyám van. Nem szökik el, nincs semmi gond vele, így én nem ivartalaníttatom, mert felesleges lenne megcsonkítani ezzel. És már elég idős, 10 éves.
9/12 anonim válasza:
mindegy,ahogy neked szimpatikusabb.Már az is valami,hogy egyáltalán fontosnak tartod az ivartalanítást.Szerintem ez a lényeg.
10/12 anonim válasza:
Mi nem fogjuk minek.Kiszökni nem tud akkor miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!