A ti kutyátok is ilyen fáradt este?
Nektek egy nyugodt , lustizni szerető kutyátok van :))
Ahogy az emberek is különbözőek vérmérsékletben, ugyanúgy a kutyáknál is van különbség. Legalább nem jelent fel a szomszéd, hogy éjjel ugat a kutya :))
Hát, ha összeszámolom, mit és mennyi ideig csinál a kutyám egy nap alatt, akkor az kb. így néz ki:
3 óra simi / dörgölőzés / fésülés
2 óra aktív kunyerálás / nézi ahogy eszek
1.5 óra séta / pisi / szaglászás
0.5 óra evés
A maradék időben vagy a fekhelyén, vagy valahol a lábamnak dőlve alszik.:) Fura kutya, kicsit lusta, de kimondhatatlanul imádom.:)
Nem is tudom már, hol olvastam, de az tuti, hogy a kutyák legnagyobb része napi 14-16 órát alszik...szükségük is van erre, mivel ennek az időnek csak egy részét töltik tényleges mély álomban :)
Kutyám kora nyártól késő őszig szinte alig jön be a házba, kint van a kertben egy kanapén, a kutyaházában vagy a homokban/betonon :D
Naponta kétszer sétálunk, összesen 3-4 órát, itthon gyakran tanulunk, naponta mondjuk 10-15 perc, plusz evés és házőrzés :D
A maradék mondjuk 19 órában fekszik-alszik, de nem mélyen. Ha vmi történés van, azonnal felpattan. Ha télen a lakásban van, akkor sokkal többet alszik valóban mélyen. Kertben mindig érik őket ingerek.
Ja, és amikor este 21-23 óra közt még egyszer kiviszem egy utolsó pisire az utcára (mert a kertben magától nem pisil eleget), akkor úgy kell kirimánkodni :) Tegnap is a nyakörvénél fogva húztam ki a házából...aztán persze 1 percig állt három lábon :P
De reggel is, ha éppen még nincs séta, de kiviszem eü-i dologra, 1 pisi-kaki után már rohanna vissza a kertbe a kanapéjára...kis kényelmes köcsög :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!