Hasi műtét előtti tanácsok?
Figyelt kérdés
Kedden műtik a kutyumat, daganatokat vesznek ki belőle, meg ivartalanítják is, tapasztaltabbaktól várok tanácsokat. Mit vigyek magammal? taxival hozzuk haza. merev kosárba tegyük, hogy felhozni is könnyebb legyen, vagy amíg felhozom a lakásba, addig lehet ölben, óvatosan? Nem nehéz, 16 kg. Vettem már sima betadinet, és pamacsokat, hogy néha lemossam vele a sebét, de ennyi. Mit készítsek elő? A földre teszek le gyerekmatracot, hogy ne kelljen ugrálnia fotelba, meg ilyenek, tehát az alvóhelye megoldva. fog tudni pisilni lent, vagy a biztonság kedvéért szerezzek egy kutyapelenkát, csak a kótyagosabb időkre? Az altatás mennyi ideig lesz rá hatással? Az orvos azt mondta, hogy még bódult lesz nagyon, amikor hazahozom, néha fog csak felkelni, és még órákig fog aludni.2013. okt. 27. 19:47
11/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszi :) majd holnap írok, hogy jobban van-e már.
2013. okt. 29. 21:21
12/20 Hovarju válasza:
Örülök, hogy túl vagytok rajta és jól sikerült.
Az oltási könyvbe csak az ivartalanítás dátumát és az azt végző orvos nevét, pecsétjét írják be.
Ma este még aludni fog. Én éjszakára mindenképp tennék rá gallért, pláne, hogy vérzékenyebb a kutya. Az éjszaka közepén, ahogy megy ki belőle az altató hatása, birizgálni fogja a sebet. Én nem kockáztatnék.
Jó éjszakát nektek. Írd majd meg hogy telt az éjszaka.
13/20 A kérdező kommentje:
nagyon okos, úgy tűnik, érzi, hogy vigyáznia kell magára. éjjel csak nem bírt a földön maradi, és arra ébredtem, hogy bújik be a paplanom alá(szokás szerint), úgyhogy nem ellenkeztem, felvettük a szokásos alvópózt, mellétettem egy párnát, és reggelig így is maradtunk. :) inni ivott. vigyáz magára, most az előbb hazajött egy családtag, ő ilyenkor visongva rohan az ajtóba üdvözölni mindenkit, de most a helyén maradt, és csóválta a farkát, megvárta, amíg odajönnek hozzá simit adni, nem indult meg, szerintem ez jó :) eddig még egyáltalán nem nyúlt hozzá a pocakjához! már a tekintete a régi, a farokcsóválás is, de nyilvánvalóan látszik rajta, hogy ha mozog, fájadalmai vannak. fura őt ilyen óvatosnak látni, de örülök neki.
2013. okt. 30. 08:55
14/20 A kérdező kommentje:
enni még nem szeretne, így azt sem erőltetem, de vízből egyre többet fogyaszt :)
2013. okt. 30. 09:01
15/20 A kérdező kommentje:
2013. okt. 30. 09:08
16/20 anonim válasza:
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy bár minden kutya ilyen szerencsés lenne. Úgy értem, hogy mindnek jó gazdája lenne. Csak fele ennyi jutna minden kutyának a törődésből mint pl. a tiédnek.:)
17/20 A kérdező kommentje:
igen, éjjel pont állatrendőrséges műsort néztem.. :( borzasztó volt. őt is egyébként egy gyökér szaporítótól hoztam mikor még törpe volt, oltás nélkül, koszosan, férgesen.. ki akarták nyírni a kutyákat. meg is van szegénynek minden baja, légcsőszűkülettől kezdve félénkségig. de mi így szeretjük, ahogy van:) úgy hozzá tud nőni az emberhez egy kutya, hogy az csoda. ezért is nem értem, hogy pl. itt egy kérdező, aki akkora láncra kötötte azt a szépszemű, kedves kutyát. hát normális az ilyen?
2013. okt. 30. 13:16
18/20 Hovarju válasza:
Nagyon aranyos kutya. Örülök, hogy jól van. Gyors gyógyulást Neki! :-)
19/20 A kérdező kommentje:
köszönjük szépen! :)
2013. okt. 30. 19:18
20/20 A kérdező kommentje:
nem tudjátok, hogy nem lehet abból baj, hogy a seb hajlatban van? úgy értem pont a 2 sor emlő között, és hát.. szinte sosincs szabadlevegőn :( néha oldalra fekszik, és kinyújtja magát, akkor szabad lesz, de egy nap 90%ban "fedve" van az a varratsor.
2013. okt. 30. 19:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!