Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Keresett kutyafajta-e a...

Keresett kutyafajta-e a óangol juhászkutya (bobtail)?

Figyelt kérdés
Mert van egy TK-s szukám, voltam vele kiállításon is és nagyon jó eredményt ért el. Gondoltam lehoznák vele egy almot.

2013. okt. 27. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ne a pénz miatt vállalj almot, hanem azért mert még jobb kutyákat akarsz a világra hozatni
2013. okt. 27. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Egy "nagyon jó" eredmény nem eredmény. Ne szaporíts!
2013. okt. 27. 12:50
 3/6 A kérdező kommentje:
akkor, hogy tanuljak, honnan tudom, hogy jobb almot hozok a világra?
2013. okt. 27. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy darab negyon jó eredmény még nem a világ vége. Nekem is van interch kutyám, aki kapott már nagyon jót.

Neked elsősorban a kutyád tenyésztőjével kéne felvenned a kapcsolatot, más tenyésztőkkel kéne ismerkedned, kiállításokra eljárni, minél többet megtudni a fajtáról. Aztán kelleni fog tenyészszemle a kutyádnak és egészségügyi vizsgálatok. Igényelned kell kennelnevet, majd kiválasztani egy olyan kant, aki illik a szukádhoz és az esetleges hibáit javítja.

A tenyésztés nem jövedelmező, csak szívből lehet csinálni. Ha nem érzed a teljes elkötelezettséget, akkor teljesen felesleges belekezdeni.

Mostanában eléggé lecsökkent az igény a fajtatiszta kutyákra fajtától függetlenül. Sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a kutyatartást is, nemhogy a vételárat. :(

2013. okt. 27. 15:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én se azt mondtam, hogy a "nagyon jó" a világ vége, nekünk is halomra van a kutyám fiatal korából "nagyon jó" minősítésünk. Most meg a fajtájában az ország legsikeresebb kanja, három ország grand championja, még világgyőztes kölyke is van. Csak a kérdező egy almot akart lehozni, azt meg minek? Ráadásul egy kiállítás után. De valóban, a kutya tenyésztőjével kellene ezt megbeszélni és sokat-sokat tanulni. Megismerni a fajta vérvonalait, stb...
2013. okt. 27. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki, szerintem nem keresett.

Zsebkutyának, emeletes házba tartani nem jó, ahhoz egyszerűen túl nagy. Ezzel ugrott a legnépesebb kategória.

Házőrzőnek szintén nem az igazi, hisz boldogan üdvözölné a betörőket. Így ugrott a második legnépesebb kategória.

Szép nagydarab házi kedvencnek ideális, de sokan megrémülnek (némi joggal) a fésülési igényétől.

Én imádom a fajtát, nekem is van, de nem véletlen, hogy a városban még másikat sosem láttam. A 90-es évek végén még divatban volt Magyarországon, de azok az idők már elmúltak.

2013. nov. 19. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!