Milyen fajta kutya illene hozzánk?
Jó sok fajtát felsoroltál, és szerintem mindegyik aranyos. Most már csak az a kérdés, hogy mennyi időtök lenne naponta a kutyával foglalkozni (akkor is ha suli idő van)?
Rendszeresen vinnétek sétálni? Kutyasuliba akartok vele mennyi? Esetleg valami kutyás sport? (agility,frzibi, dog dancing stb:.)
Ha nagyon sportos, pörgős kutyust szeretnétek, akkor a belgákat ajánlom, ha kicsit nyugodtabb, de mozgékonyt, akkor springer spánielt, ha olyat szeretnétek, ami nem túl futkosós de szófogadó, akkor leonbergi.
Csak kinti kutya lenne, vagy kinti benti?
Menjetek el a kutyakiállításra (vagy akár többre is) és ismerkedjetek meg az általatok választott/kinézett fajtákkal. Ott nyugodtan kérdezhettek a tenyésztőktől, én azt tapasztaltam, hogy szivesen segítenek.
Esetleg írhatnátok érdeklődő levelet/e-mailt néhány tenyésztőnek az általad felsorolt körülményekről, megérdeklődve, hogy ajánlja-e az adott fajtát.
Esetleg, ha nem ragaszkodtok a fajta tisztához, szétnézhetnétek egy menhelyen is.
Jó választást kívánok !
Ilyen izgő-mozgó családhoz én magyar, vagy német vizslát is el tudok képzelni, vagy ridgebacket.
Jó lenne tudni, hogy kinti, benti, vagy kinti-benti kutyus lenne, a szőrhossz miatt, mert pl. egy dogot sajna nem lehet a zord téli mínuszokban kint tartani huzamosabb ideig.
Eredetileg kinti kutya lenne, de most épp a próbáljuk megfűzni szüleinket, hogy a kutya bent is lehessen projektet tartjuk :) és van rá egy egész telünk talán sikerülni fog. Nem fontos annyira sportosnak lenni az ebnek, bár valami kutyás sporot lehet kipróbálnánk vele.
A vizsla nem a mi ízlésünk, de kösz a tippet:)
hhááát labradort sem nagyon szeretnénk, valami különlegesebb, ó nem jó szót használok, mondjukúgy, hogy inkább ritkább kutyafajtát szeretnénk.
Jó lenne fajtatiszta, de egy keverék is szóba jöhet:)
Én bullmasztiff gazdi vagyok, ha kérdésed van a fajtáról, írj nyugodtan :)
Egyébként az allatok.info-n a legtöbb menhely kutyusai fent vannak, lehet szűrni életkorra is, fajtára is. Nézzetek szét, szoktak lenni fiatal kölykök :) A távolság pedig ne legyen akadály, ha fajtatiszta kutyát választotok kennelből, az sem biztos, hogy a legközelebbire esik a választásotok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!