Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? A kutyám...

Mit csináljak? A kutyám kihasználja, hogy most nem tudok rá annyira figyelni.

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves mudim és 3 hétig nekem kell sétáltatnom az egyik tesóját is. Az én kutyám nagyon jó kutya, engedelmes, de a testvérét nem nagyon nevelték, csak az ülsz és a gyere ide vezényszavakat ismeri, felugrál, ha csak hozzászólok bármelyik kutyához stb. ezért nagyon kell rá figyelni. Viszont az én kutyám észrevette, hogy nem mindig vagyok ura a helyzetnek meg hogy kevésbé figyelek rá és olyan dolgokat csinál, amiket kölyökkora óta nem. Például most a parkban voltunk, egy pillanatra nem rá figyeltem és máris átrohant az úttesten, hogy megegye azt a kaját, amit a kóbor macskáknak tesznek ki. Félek, hogy valami baj lesz, meg hogy ezzel végleg lerombolódik a tekintélyem és sokat kell dolgoznom, mire visszaszerzem.
2009. nov. 12. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy az a baj, hogy muszáj a másikkal többet foglalkozni és ő úgy értékeli, hogy alacsonyabban van a másik kutya és mégis ő kap többet és ez nem tetszik neki?
2009. nov. 12. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Így tényleg lerombolhatod a tekintélyed! Ne sétáltasd őket együtt, vagy tudatosan próbáld meg elkerülnia kényes helyzeteket (pl egyszerre csak az egyiket hagyod bóklászni) Ne hozzd magad olyan helyzetbe hogy a kutyád lássa nem tudsz mit csinálni.
2009. nov. 12. 21:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó észrevételei vannak az előttem szólóknak. Én még lehet annyit kipróbálnék a helyedben, hogy a saját kutyám tudását felhasználnám arra, hogy megmutassam a másiknak, mit várok el tőle. Mivel a másik is a falkában akar maradni, arra fog törekedni, hogy bevágódjon nálad. Ha látja, hogy a kutyád mivel szerez elismerést, jó eséllyel le fogja utánozni. (Én így nevelem a két kutyám és bejön.) Arra nagyon vigyázz viszont, hogy egyenlőként kezeld őket, ne civakodjanak vagy dacoljanak a jobb pozícióért, ezt ne Te döntsd el (esetleg azzal, hogy rossz jelzéseket küldesz feléjük, amivel egyiket a másik fölé helyezed), hanem játsszák le maguk. Soha ne adj esélyt a kudarcnak, legyél mindig Te a vezér, inkább kerüld ki az olyan helyzeteket, ahol csorbulhat a tekintélyed!
2009. nov. 12. 22:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sajnos nincs időm külön sétáltatni őket. Az egyik legnagyobb gondom most az, hogy ha a saját kutyámat próbálom tanítani, vagy játszani vele, a "kölcsönkutya" jön és felugrál. Próbálok nem törődni vele, de ez nem nagyon megy, mert nagyon erőszakosan próbálkozik.
2009. nov. 13. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!