Hogyan szoktassam össze őket?
Nos, szombaton jött egy új jövevény a házhoz, vele és a nagyobb kutyámmal lenne a probléma. Igazából hárman vannak, de a harmadik az a légynek sem árt, őfelőle nem aggódok.
Az új kutyusról azt kell tudni, hogy 8 hetes, és kb tíz centi, és ahogy elnéztem az őseit, nem hiszem, hogy jelentősen nagyobb lesz ennél.
Ahogy említettem, a nagyobb kutyám úgy egy német juhász méretű, hát, már elég öregecske, de azért jócskán van benne erő. Elég türelmes és jól nevelt kutya.
A problémáim azok lennének, hogy mindkettő kan, és ugye a falkán belüli rang még nem alakult ki közöttük, ami sajnos valamilyen szintű dulakodással jár. Szeretném összeszoktatni őket a lehető legbékésebb és legeredményesebb módszerrel, mert félek tőle, hogyha acsarkodásra kerül a sor, a picinek komolyabb baja esik.
Igen, ebben igazad van, csak az ilyen "természetes" félelem bennem van. Volt már, hogy kimentem és megmutattam neki a picit, hát:
ezen a "dominant" pózt veszi fel.
Agyonnyalogatta a picit, felborította és úgy is szaglászta. Ahová ment a pici, szorosan a nyomában ott volt a nagy is. Nekem úgy tűnt, mintha a nyakánál megakarta volna "csípni", bár lehet, hogy rosszul láttam.
Hát, remélem baj nélkül összeszoknak.
Nem szoktam sokáig összerakni őket, meg természetesen folyton ott vagyok és figyelem, hogy mit csinálnak, csak ugye az említett félelem. : )
Egyébként köszönöm mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!