Etethetek egy 6 hónapos Dobemann-t fehérje tápkieggel?
Persze nem csak tápkieggel de arra gondoltam ,hogy elkezdeném edzeni és mellé menne a napi ttkg*2 gr fehérje
és napi két étkezésben kapna összesen max 30 g tápkieget de nem lesz tőle semmi baja ?
" A fehérjeszint emeléssel megnő a táp energia tartalma is. Az emelt energia bevitel pedig jelentősen megnöveli a csontfejlődési betegségek előfordulását. A kísérleti etetések során ad libitum etetett nagy testű kutyákban gyakrabban fordultak elő csontfejlődési rendellenességek, mint a csökkentett energia tartalmú adagokkal etetett csoportban. A fokozott energia bevitel vékonyabb szubkondrális csontszövetet eredményez, mely kevésbé tudja ellátni a fejlődő ízületi porcot, valamint a gyors súlygyarapodás fokozottan terheli a még gyenge, fejlődő ízületi porcot."
Ha komolyabban sportolni szeretnél vele, álljatok át BARFra, sokkal jobban tudod figyelni, irányítani a fehérjetartalmat, adhatsz mellé zöldkagylót, így mindent te számolsz, mégiscsak biztosabb, mint a táp. A tápkieget én mindenképp soknak tartom, egy éves koráig rendes mozgatás, esetleg lógatás (úgy, hogy leérjen a lába), rendesen edzeni, izmolni egy éves kora után lehet elkezdeni, ügyelve itt is a fokozatosságra, így szép tónusú izmai is lesznek, meg egészséges ízületei is - viszont a tápkieg szerintem felnőtt kutyának is totál felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!