Mi a gond a szaporítással?
Talán van olyan törvény ami tiltja?
Egy nőstény kutya élete akkor lesz boldog ha kölyköket is nevel. Ha a gazdája el tudja ajándékozni a kölyköket akkor magánügy. Aki minőségi ebet szeretne az menjen tenyésztőhöz vásárolni!
Menj el egy menhelyre és megtudod!
A kutya nem lesz boldog attól, ha kölyköket nevel. Neki ez egyáltalán nem hiányzik. A KUTYA NEM EMBER, fel kéne már fogni..
Amúgy oké vegyen szaporitótól aki akar, úgyse lehet lebeszélni, vagy csak ritka esetben, de akkor aztán ne jöjjön ide sirni, hogy miért nem áll fel a kutyám füle, meg miért nem úgy néz ki, mint az adott fajta amit vásárolt, meg mi baja van, miért férges, miért nem kapta meg az oltásokat és még sorolhatnánk. Akkor forduljon a kedves szaporitóhoz a problémáival is.:)
Egy nőt?
Én nő vagyok de nem érzem, hogy csak azért kéne gyereket szüljek mert biológiailag képes vagyok rá.
Inkább kérdezz meg erről egy nőt! ezügyben én nem óhajtalak győzködni...
te megkérdez meg egy nőt aki egyedül neveli a 8-as ikreit hogy boldog e ;)
"Egy nőstény kutya élete akkor lesz boldog ha kölyköket is nevel."
A butaságot se tiltja törvény, van is rá példa szép számmal. Mondjak egyet vagy kitalálod? :)
attól lesz boldog? a szukáim 6 hetes kölykök elől már menekülnek és felmásznak/elbújnak bárhova csak ne érjék el őket.
Mind e mellett a szervezetüket teljesen lestrapálja a dolog, lefogynak kihullik a szőrük sőt bele is pusztulhatnak. Egy tenyésztő ismerősöm szukája pont egy hete pusztult bele, hogy kétszeres oxitocin injekció és ultrahang ellenére se vették észre, hogy marad kölyök a méhében pedig 22 éve tenyészt és minden gyakorlata ellenére most a nyakán van 8 kölyök anya nélkül...
Az a gond, hogy az a mentalitás, hogy "legalább egyszer szüljön" ahhoz vezet, hogy lesz a szukának mondjuk 6-8 kölyke és abból lesz mondjuk 4 szuka és a 4 szuka minden gazdija így gondolja és leelleti a szukáit és mondjuk megint lesz mindnek 8 kölyke és a sor csak fojtatódik. Egyetlen szülőpár egyetlen almából nem 8 kölyök lesz előbb vagy utóbb, hanem sok száz kiskutya 1-2 generáció alatt, mind hordozzák az esetleges genetikai problémákat... Az embernek felelősen kell gondolkodnia, minden egyes alom ami megszületik hatalmas felelősség és át kell gondolni, hogy van e értelme mert ma Magyarországon sőt Európában is túl sok a kutya és nincs annyi ember, akik gondoskodhatnának róla.
Én 4 éve itthonra nem adtam el kölyköt mert látom az itthoni állapotokat, ismerem a fajtamentést és tudom, hogy tömegével szedik össze a fajtatiszta kutyákat is az utcáról (most is 6 db van belőle a fajtamentésnél) semmi kedvem nekik munkát adni így inkább külföldi vevőket részesítem előnyben és almot is csak akkor vállalok be ha minimum 4 fix előjegyzésem van rá mert nagyon nehéz kölyköt eladni legyen az minőségi kiskutya vagy keverék
Kérdezzek meg egy nőt? Akkor megkérdezem magamat.
- Te figyelj má', Little Red, a szukáknak jó ha ellenek?
- Nem Little Red, nem jó, mert 1 szülőpárból 6 év alatt 67ezer kiskutya is lehet, de jelenleg is kb. 2millió vár gazdára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!