Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
tegnap voltak nálunk barátnőmék és a két gyereke. a kisfiú bejött és mikor meglátta a kutyát mondta hogy vau vau. erre a kutyám nagyon elkezdett ugatni. hiába szóltam hogy nem szabad akkor is csinálta. nincs gyerekhez szokva. miért tette? labrador. egyébként szófogadó okos kutya. mikor mentek el akkor ki se jött a helyéről...
2013. okt. 18. 18:37
 1/5 sippara ***** válasza:
100%
Az egész szituban az az egyetlen konkrét probléma, hogy nem tudtad letiltani az ugatásról. Az, hogy - ha nincs amúgy gyerekhez szokva - ugatással a reagált, teljesen normális, hiszen egy gyerek kisebb, magasabb hangja van, más a szaga is, minden formában "furcsa" egy kutya számára, ilyen furcsa, ismeretlen ingereknél pedig megeshet, hogy ugatással reagál.
2013. okt. 18. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nagyon magas volt a gyerek hangja, vagy csak pusztán, hogy nincs hozzászokva a gyerekekhez. Erre való a szocializáció, hogy ilyenek ne történjenek.
2013. okt. 18. 18:45
 3/5 A kérdező kommentje:
én is erre gondoltam. mert mondtam neki hogy ül meg ott marad ezt megcsinálta de az ugatást nem hagyta abba. meg lehet annak vette hogy kötekszik vele a gyerek. remélem hogy másodjára már jól fogja fogadni. köszönöm a válaszokat
2013. okt. 18. 18:49
 4/5 anonim válasza:
szerintem ugatott mert kutya.. de kitudja már ebben a világban már semmin se csodálkoznék
2013. okt. 18. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ül meg az ott marad nem egyenértékű azzal, hogy fejezze be az ugatást. Nem feladatokat kell vele csináltatni, hanem kontrollálni a viselkedését, azt, ahogy viszonyul az adott szituációhoz. Baromira nem mindegy, hogy melyiket csinálod :) Az ültetéssel a testét ugyan kontrollálod, de a fejéhez hozzá se nyúlsz.
2013. okt. 18. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!