Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak anyámmal? Azt...

Mit csináljak anyámmal? Azt hiszi csak erőszakkal lehet megoldani néhány problémát.

Figyelt kérdés
Az egész ott kezdődik, hogyha nincs rendesen lefárasztva a kutyám, akkor ha én elmegyek valahova gyalog, vagy biciglivel, utánamszökik. (átugrik a kappun) Amúgy nem szökős, sosem szökne el, csak utánamszökik, ha nincs lefárasztva. Na ma mentem volna boltba. Persze utánamjött. Visszahoztam, szóltam anyumnak, legyen már kint vele, amíg elmegyek. Erre mondja, hogy hoz egy botot, ha ki akarna szökni. Mondom, akkor inkább nem megyek el, de ne üsse meg a kutyámat (persze nem erősen, de akkor se) Ezen aztán jól összevesztünk, meg már mindent fölhozott, hogy neki legyen igaza. Sajnos az előző kutyámhoz én is így álltam, és meg is lett az eredménye. Két évig jártam vele kutyaiskolába, szóval azthiszem, többet tudok a kutyákról, mint anyum. Furcsmód, mikor tesómat kértem, hogy legyen kint vele egy 10 percet, míg elmegyek, ő labdázott vele, és lekötötte a figyelmét, amíg elmentem, nem is jött utánam. De anya az iylen problémákat erőszakkal akarja megoldani, meg sem hallgat, hogy én mit akarok mondani, hogy kösse le a figyelmét. Nem tudom mit csináljak, nem éri meg, hogy nem jó, ha így akarja "nevelni" a kutyát. Nem mondom, hogy én soha nem nyomtam le a földre a kutyát, ha rosszat vcsinál, de amit meg lehet oldani etrőszak nélkül, azt oldjuk meg úgy szerintem. Egyszerűen nem tudo jobb belátásra téríteni, nem tudom mit csináljak..

2013. okt. 17. 16:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Reggel odaadom nekik a kaját, és amíg eszik addig elmegyek, így föl sem tűnik neki. Nem szoktam tőle búcsúzkodni, csak kimegyek a kapun.
2013. okt. 18. 16:45
 12/12 Szilvi & Argos ***** válasza:

A kerítés és a kapu tetejére még tegyetek egy kb. fél méternyi drótot, vasat, bármit úgy, hogy befele dőljön 45 fokban. Azon nem tud a kutya sem átugrani, sem átmászni elméletileg :)

Ezen kívül reggelente egy kiadósabb séta-játék az összes kutyával megoldhatja a problémát.

Ja, és neveld, tedd helyre a viszonyotokat. Olvass utána a falkavezérségnek, kapuszabálynak, szeparációs szorongásnak.

2013. okt. 18. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!