Mit csináljak anyámmal? Azt hiszi csak erőszakkal lehet megoldani néhány problémát.
Sajnos nálunk hasonló a felállás, csak az én anyám meg még kényszerítő eszközökért is kiált, hogyha valami probléma van: elektromos nyakörv, és "megcsapatni", ha húzza a pórázt; fojtó, szöges nyakörv stb... (Még szerencse, hogy a közelben senkinél nincsenek ilyenek, szóval nem tudja őket beszerezni.) A magyar vizslánkra, akit kenyérre lehetne kenni, csak éppen "agyas" egy kicsit, de anyámnak meg sokszor nincs türelme hozzá, hogy határozottan, de szépen bánjon vele.
Az a legnagyobb baj, hogy nem tudja, nem látja be, hogy nem ért a kutyákhoz, sőt meg van róla győződve, hogy hát ő nagyon is ért hozzá, sőt vérprofi, miközben sokszor rossz nézni, ahogy bánik vele. Szegény kutyi meg eltűri. De hát alig vagyok otthon, mit csináljak.
Szerintem sokat nem tudsz tenni anyuddal, esetleg a kutyát vagy leszoktatni valahogy az utánad szökésről, vagy a kaput megcsináltatni.
már ne haragudj meg rám ,ha kicsit nyersen fogalmazok, de ha annyira nagyon értesz a kutyákhoz ezt gyerekjáték lenne neki megtanítanod
igen, persze, hogy humánusabb ha a tesó labdázgat vele, de mindig meg fogod rá kérni, ha el kell menjél otthonról?
meg kell neki tanítanod, hogy semmilyen körülények között sem jöhet ki a kapun és nem biztos, hogy ha lenyomod a földre az elég neki
nem tudom, leírtad e, hogy milyen fajta, most lusta vagyok mégegyszer elolvasni, de ha átugrik egy ekkora kerítést, akkor biztos nem valami öleb
könnyen lehet, hogy testi fenyítést kell alkalmazz nála
nem, nem kell szétverned egy botot a hátán, de ha úgy van nyugodtan vágd pofán, nem fog belehalni
mellesleg ez elég veszélyes is tud lenni, mert ha egyszer kiugrik utánad a kapun, kifut az útra és elüti egy autó akkor mi lesz?
Azt kéne megértetni a kutyával, hogy a kerítésen átugrálni tilos. Azzal hogy te visszafordulsz, sőt, utána még a tesód is elkezd vele játszani, az csak azt erősíti meg benne hogy: átugrok a kerítésen = játszani fognak velem, és ugye minden kutyának ez a "célja" hogy a figyelem középpontjába kerüljön.
Amikor látod hogy készülne ugrani vagy már megtörtént a dolog, abban a percben ahogy elrugaszkodik/földet ér egy határozott NEM!-mel tilsd le (ha ismeri), ha átért akkor a grabancánál/nyakörvénél fogva tessékeld vissza a kertbe, mindenféle kontaktus nélkül. Valószínűleg ezt a tortúrát majd többször is el kell játszanod. Esetleg szerved be a tesódat vagy anyukádat hogy egy 2 literes flakonba tegyetek egy maréknyi kavicsot és amikor elmész akkor figyeljék a kutyát, és ha látják hogy ugrani készülne, akkor a flakont dobják hozzá és közben tiltsák NEM!-mel. Az üveg ki fogja zökkenteni, de ugye ez sem egyszeri alkalom hanem sokáig, folyamatosan kell csinálni, mert ha 1x is sikerül ezután bünti nélkül kiszöknie akkor kezdhetitek elölről az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!