Szerintetek menjek el egy másik orvoshoz a kutyámmal?
Figyelt kérdés
Ágybanalvós a kutyám. Reggel nyújtózkodás helyett (elkezdte, de nem fejezte be), nyüsszentett egyet. Ezután figyeltem, hogy hogyan viselkedik. Gyakran leült, látszódott a szemén, hogy fájdalmai vannak, és teljes testes rázkódás helyett csak a fejét rázta. Elvittem dokihoz azonnal. Útközben sikerült teljesen megrázkódnia, és úgy csinált mintha semmi problémája nem lenne, már nem is ült le, és szaladgált is. A doki jól megnyomkodta, azt mondta a térde van kificamodva, de ez természetes, mert már kilenc éves. A papírra azt mondta, hogy fájdalmat nem mutat, bár szerintem csak annyira fél olyankor, hogy még nyüszíteni sem mer. Haza hoztam, ágyban feküdtünk kicsit, furán viselkedik, és néha bizonyos mozdulatoknál sír, és látom, hogy fáj neki valami. 5 perc múlva már valamennyire megy a labda után, de azt is otthagyja, ami nagy szó. Valahogy nem bízok az orvosban, pedig rengeteg kérdést feltettem neki, hogy biztos-e a dolgában, és úgy is nézett ki, mint aki tényleg biztos. Alaposan megvizsgálta... de én aggódom.2013. okt. 17. 13:57
11/14 A kérdező kommentje:
Nem. 2 orvos nézte meg, az egyik határozottan azt mondta, hogy se a gerince, se a térde, semmi ilyesmi nem fájhat. Szíve-tüdő tiszta. És mivel magától eszik, éhes, ezért nem komoly a baj. Szerinte valamilyen húzódás egy rossz mozdulattól, konkrétan rákérdeztem a diszpláziára, azt mondta teljesen kizárt... Kapott fájdalomcsillapítót, orvosságot is ami fájdalom csillapító és gyulladás csökkentő. Ma reggel már kifeküdt pocisimire is, ezt tegnap nem akarta. De még ha ugrál (hiába szólok rá, hogy ne tegye, örül), akkor még fel-fel sikít. De egyértelműen jobb a közérzete. :)
2013. okt. 18. 10:59
12/14 anonim válasza:
én ezt értem, de azt irtad, hogy ha fekszik a kutya, és hátrafordul, akkor is felsir. Jó nem győzködlek, de egy röntgen nagyon szépen kimutatja, hogy hol lehet egy krónikus izületi gyulladás pl. igy kapja a gyógyszert, valamire. A probléma nem lett megoldva, csak kiküszöbölve.
13/14 A kérdező kommentje:
Nem minden esetben ha hátranéz. Az orvosnak is ezért nehéz elmondani, mert nem tudom én magam megállapítani, hogy mije fáj. Szalad a labda után, nincs probléma ma, de amikor hazaértem, és ugrándozott jobbra-balra örömében akkor felsírt, tehát fájt.
Most vigyem egy harmadik orvoshoz? Lassan én érzem magam hülyének...
2013. okt. 18. 15:22
14/14 anonim válasza:
:) elmondom a mi esetünket. 4 éves kan, labdázás közben egyszercsak felsirt. Én is lementem a dokihoz, hogy mi a jóisten van a kutyával. Nézegette, aztán többen nézegették, semmit nem találtak. na én meg eléggé hisztis vagyok, addig nyekeregtem, mig kutya bebódit, a fülétől a farka végéig átvilágitattam. és kimutatta a röntgen, hogy a nyakánál van egy krónikus izületi gyulladás, ez okozta a porblémát. nem volt rendszeres, csak hirtelen mozdulattól belenyillalt a fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!