A Nyitramenti kennelben csak ez furcsa nekem?
Köszi.
Csak mert irreálisan soknak tűnt...
Valami álomvilágban élnek némelyek a tenyésztéssel kapcsolatban. Ezek az emberek legtöbbször egyszem kutyájukkal élik az életüket. Hát, nem! A tenyésztő nem tud egy, de még kettő kutyával sem tenyészteni.A szukákat általában úgy válogatja össze, hogy különböző vonalakból legyenek. nem csak a "saját termést" használja fel. A különböző vonalból vett szukák pedig már nem 1 darab mama kedvenceként élhetnek a tenyésztőnél.
Kérdem én? Mi van a befogadókkal, ahol akár 10-nél is több kutya él? Ők nem tartanak szoros kapcsolatot a kutyáikkal?
Tenyésztőket csak olyan minősítsen, aki maga is tenyészt.
Nem az ideiglenes befogadóknak sem olyan mély a kapcsolatuk. Miért is lenne amikor ott jönnek mennek a kutyák, akik szerencsétlenek feltehetőleg amúgysem tanulták meg soha, milyen is egy igazi gazda, és bárkinek örülnek aki végre jó hozzájuk.
Ha olyan jó lenne a kapcsolatuk, akkor nem az lenne náluk a kunszt, hogy nem ölik meg egymást, csak mert szukák... Nekem 4 felnőtt szukám van, soha eszembe sem jutot felhozni, hogy probléma nélkül élnek együtt, azt hittem ez természetes.
Amúgy meg nem élek álomvilágban, és érdekes módon mindig megtalálom azt a tenyésztőt aki megfelel az igényeimnek (nem tart sok kutyát). Te viszont lehet problémákkal küzdesz a matematika terén, ha nem észleled, hogy az 1 és a 15 darab között van "némi" átmenet is, ami talán mindkét oldalnak megfelel, vagy hogy a tenyésztésnek nem alapfeltétele, hogy egy fedél alatt lakjon mindenki. Amúgyis nevetséges, hogy valaki így fel tud háborodni egy vadidegen ember különböző világlátásán.
Nagyon nem igazi az elképzelésed az ideiglenes befogadók legtöbbjéről, ha úgy gondolod, ott csak úgy"jönnek-mennek" a kutyák.
Sokan tartanak akár 8 kutyát is. Még nem tenyésztőként is. Azokról is az a véleményed, hogy nincs megfelelő kapcsolatuk a kutyáikkal?
Hogy te hogyan választasz tenyésztőt, az a te dolgod. Neked megvan a magad szintje, ami alapján választasz. Ennyi.
A tenyésztésnek az sem alapfeltétele, hogy ne lakjon egy fedél alatt mindenki.
Azt írod, négy kutyád van. Mit szólnál, ha néhány egykutyás ember megjegyezné, nem lehet teljes , jó kapcsolatod mindegyikkel, mert az egykutyásnak a maga 1 db kutyájával való élet az etalon? És el nem tudja képzelni, hogy hogyan lehet 4 kutyát ugyanúgy szeretni, foglalkozni velük, mint ő teszi azzal az eggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!