Milyen fajtát ajánlotok az alábbiak szerint?
Legalább középtermetű legyen, ne legyen rövid szőrű, jó őrző-védő, vagy legalábbis semmiképp ne legyen rá jellemző a puncsolás vagy félelem. Németjuhászt ne írjátok, mert az a szerelmem, csak nagyon túl van tenyésztve.
Köszi
Én foglalkozom 2 leonbergivel,mert újgazdagék megvették a 2 macikutyát kerti dísznek...aztán kb. itt ki is merült nekik a dolog.
Napi 2 órát sétálok velük,de szépen ballagva,nem egy eszetlenül pörgős kutyák,az biztos.
Majd 1-2 órát szoktam velük a kertben labdázni,meg kötéllel játszani,de az már ilyen nagyon nyugdíjas tempóban :D
Nem kifejezetten lusták,de nem is egy NJ,se border :D
Aztán lehet valaki írja majd,hogy az övéi pörgősek,nekem ezzel a 2-vel van tapasztalatom,és tök nyugodt kutyák.
Az egyik 3 éves a másik 1,5.
A leonbergis vagyok.
Erdő melletti városban lakunk,az erdőben szoktam velük sétálni,ott elengedem őket,a városban pórázon vannak.
Simán behívhatóak,sőt nagyon el se mennek tőlem messzire.Ha meglátnak valamit,akkor is le lehet őket hívni arról a dologról.
Más kutyákkal teljesen rendben vannak,én szoktam kozmetikushoz is vinni őket.A kozmetikus csajnak is van egy kutyája,vele rendszeresen találkoznak,jóba is vannak (az meg pont egy NJ:D)
Egyébként ez nem a gazda "érdeme" egyszerűen mázlijuk volt ezzel a 2 kutyával,hogy ilyen nyugodtak.Meg persze,hogy én biztosítom nekik a mozgást,így még nyugodtabbak.
Ők dicsérik mindenkinek,meg ajánlják is a fajtát,hogy mennyire kiegyensúlyozottak....hát ha én nem sétáltatnám,akkor azért lehet nem dicsérnék az egekbe a 2 60 kilós kismedvét :D
A szocializációjuk hiánya a tömegben jelentkezik amúgy,autókázni szoktak,de pl. ha egy forgalmas úton megyünk át,ott kezdetben rémültek voltak,szaladtak volna mindenfelé.Azt én gyakoroltam be velük,mostanra már rendben van ez is.De azért volt lemaradásuk,de tényleg inkább mázlinak tudható be,hogy mind2 kutyának ilyen baromi jó személyisége van.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!