Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlotok az...

Milyen fajtát ajánlotok az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

Legalább középtermetű legyen, ne legyen rövid szőrű, jó őrző-védő, vagy legalábbis semmiképp ne legyen rá jellemző a puncsolás vagy félelem. Németjuhászt ne írjátok, mert az a szerelmem, csak nagyon túl van tenyésztve.

Köszi

2013. okt. 15. 13:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Én foglalkozom 2 leonbergivel,mert újgazdagék megvették a 2 macikutyát kerti dísznek...aztán kb. itt ki is merült nekik a dolog.

Napi 2 órát sétálok velük,de szépen ballagva,nem egy eszetlenül pörgős kutyák,az biztos.

Majd 1-2 órát szoktam velük a kertben labdázni,meg kötéllel játszani,de az már ilyen nagyon nyugdíjas tempóban :D

Nem kifejezetten lusták,de nem is egy NJ,se border :D

Aztán lehet valaki írja majd,hogy az övéi pörgősek,nekem ezzel a 2-vel van tapasztalatom,és tök nyugodt kutyák.

Az egyik 3 éves a másik 1,5.

2013. okt. 15. 15:06
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem pörgősek, ahhoz túl nagyok. A középtermetűek mozgásigénye a legnagyobb.
2013. okt. 15. 15:10
 13/22 A kérdező kommentje:
Aha, nagyon köszi az infokat! Hát igen, az én nj-m hiába van tenyésztőtől, szűrt szülőktől. Én még olyan nagyon higgadt nj-t nem láttam, nem hisztérikus ugyan, de mivel munkavonalas, így munkabolond is, így olyan higgadt nem lehet, ha meglátja a pórázt vagy a labdát, lehúzzák a vasfüggönyt nála. Ami valahol jó is, de azért tőle nyugisabb kutyát képzelnék el másodiknak majd.... Imádom meg minden, de sose mondanám róla, h a nyugalom szobra. Kutyasuliba is jártunk, és meg van rendesen nevelve, behívható, járda szélén megáll, de nem mert ráordítok, hanem mert tudja, hogy nem léphet le szó nélkül. Tehát tényleg meg van nevelve meg mondják is, hogy jaj de okos stb stb, nade én tudom, hogy akkor sem egy kötél idegzetű és szerintem nj-re nem a higgadtság a jellemző. Blabla, szoval értitek. Most utána olvastam a leonberginek, hát egyre jobban tetszik, amit írnak, de még úgysem aktuális, addig informálódok.
2013. okt. 15. 15:39
 14/22 A kérdező kommentje:
15:06-os és gondolom, akkor újgazdagék szocializálni is elfelejtették őket, ugye? Most ennyi idősen így hogy jönnek ki idegen kutyákkal, pl utcán, vagy esetleg elengedve? Ha elengeded őket...
2013. okt. 15. 15:40
 15/22 A kérdező kommentje:
Ja és még azt is szerettem volna írni, hogy az nj-m pl olyan pörgős, hogy a pórázfegyelem a mai napig a gyengéje, nem húz ugyan, de ha ráhagynám, mindig előrébb menne fél kutyahossznyival ugyan, de laza pórázon. És ha még azt is hagynám, akkor már tutira húzna. Jó mondjuk eleve ügető típus, de szoval nála ez szerintem nehezebb, mint a komótos vérmérsékletűeknél...
2013. okt. 15. 15:42
 16/22 anonim ***** válasza:
A leonbergi egyáltalán nem pörgős egy németjuhászhoz viszonyítva. De a jó örző-védőségnek nem felel meg. Persze nagy, meg ugat, meg elrettentő, de nagyjából ennyi. A napi 2 óra séta szabadon kell neki, szeret úszni és más kutyákkal találkozni. A többi időben meg a gazdi mellet szeret heverészni a lakásban, vagy munkaidőben a kertben. Leonbergiből is lehet kisebb méretűt találni, ami közelebb van a sarplaninachoz, ha a nagy méret nem jön be neked. A szukák általában kisebbek.
2013. okt. 15. 15:43
 17/22 anonim ***** válasza:

A leonbergis vagyok.

Erdő melletti városban lakunk,az erdőben szoktam velük sétálni,ott elengedem őket,a városban pórázon vannak.

Simán behívhatóak,sőt nagyon el se mennek tőlem messzire.Ha meglátnak valamit,akkor is le lehet őket hívni arról a dologról.

Más kutyákkal teljesen rendben vannak,én szoktam kozmetikushoz is vinni őket.A kozmetikus csajnak is van egy kutyája,vele rendszeresen találkoznak,jóba is vannak (az meg pont egy NJ:D)

Egyébként ez nem a gazda "érdeme" egyszerűen mázlijuk volt ezzel a 2 kutyával,hogy ilyen nyugodtak.Meg persze,hogy én biztosítom nekik a mozgást,így még nyugodtabbak.

Ők dicsérik mindenkinek,meg ajánlják is a fajtát,hogy mennyire kiegyensúlyozottak....hát ha én nem sétáltatnám,akkor azért lehet nem dicsérnék az egekbe a 2 60 kilós kismedvét :D

A szocializációjuk hiánya a tömegben jelentkezik amúgy,autókázni szoktak,de pl. ha egy forgalmas úton megyünk át,ott kezdetben rémültek voltak,szaladtak volna mindenfelé.Azt én gyakoroltam be velük,mostanra már rendben van ez is.De azért volt lemaradásuk,de tényleg inkább mázlinak tudható be,hogy mind2 kutyának ilyen baromi jó személyisége van.:)

2013. okt. 15. 15:46
 18/22 anonim ***** válasza:
# 17, ez nem mázli, egy leonberginek ilyennek kell lennie. Kedves, aranyos macikutya aki jól kijön emberekkel és állatokkal egyaránt.
2013. okt. 15. 15:51
 19/22 A kérdező kommentje:
Természetesen a sétákat én is elengedve értettem, ahol lehet-bár elvileg már kb sehol nem lehet, de én ezt pl egy munkavonalas nj-vel ha megtenném, hogy sehol nem engedem el, hát sejtitek, hogy mi lenne... de ezeket jó olvasni, igen mindenképp szukát szeretnék majd, még így is nagyobb lenne az nj-nél.,..
2013. okt. 15. 21:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Munkavonalas nj-hez képest nem lesz neked túl bamba és lassú egy leonbergi? Ha 5 másodperc alatt leül, az nála már gyorsnak számít. :)
2013. okt. 15. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!