Mony kérdése:
Kb. mennyit lehet kérni egy fajtiszta törzskönyves Yorki fedeztetésért?
Figyelt kérdés
Amit még lehet tudni,hogy díjnyertes szülei vannak a Yorkimnak,viszot mi nem járunk kiállításokra!2013. okt. 13. 18:22
11/19 A kérdező kommentje:
A tenyésztő mondta,hogy érdemes lenne vele menni kiállításokra,igazából ilyen célra szerette volna eladni,de én nem szeretnék ilyesmivel foglalkozni.Ez rengeteg idő,pénz... Én házi kedvencnek akartam és a lehető legjobbat szeretném neki!Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!!! Most írtam a tenyésztőmnek is,majd rákérdezek tőle is,hogy mi,mennyi,hogyan.
2013. okt. 13. 19:50
12/19 anonim válasza:
Ha nem akarsz ezzel igazán foglalkozni, akkor szerintem az ivartalanítás a legjobb a kutyának. Ahhoz ugyanis, hogy találj jó partnert neki, tényleg bele kell rakni egy csomó időt meg pénzt, és ha két fedezés után megunod a dolgot, a kutya meg "úgy marad", hogy rá van kattanva a nőkre, az nem a legjobb neki. Akkor már ugye hiába ivartalanítod, mármint olyan szempontból, hogy továbbra is tudni fogja, hogy miért érdemes a tüzelő szuka után menni, és jó eséllyel be fog gőzölni tőlük. Ha nem akarod csinálni, el se kezdd.
13/19 anonim válasza:
Én az első fedezésig körülbelül 600.000 forintot költöttem a kutyára (azon felül, ami egyébként is elment volna tartási költségre). Szűrések, kiállítások. Ha nem viszed kiállításra és nem nyomod bele a százezreket, akkor senki se fogja ismerni a kutyádat és senki se akar majd vele fedeztetni. Persze lehyet, hogy akkor se, ha ismerik. :) Ez benne van a pakliban. Ha lenne némi affinitásod a kutyatenyésztés irányába, akkor már járnátok kiállításokra, így viszont én inkább az ivartalanítást javaslom.
14/19 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon komoly.Nem is gondoltam volna,hogy ennyi szűrés,kiállítás,pénz,idő kell ahhoz,hogy tenyésztővel fedeztethessek!Nagyon hasznos válaszokat kaptam,nagyon köszi!Szerintem marad az ivartalanítás!
2013. okt. 13. 21:08
15/19 anonim válasza:
Miért csak ez a két alternativa létezik??? Attól még, hogy nem fog fedezni, szerintem felesleges ivartalanitani, gondlom tudsz rá vigyázni.
16/19 A kérdező kommentje:
Hát azért gondoltam az ivartalanításra,hogy ne őrüljön be a tüzelő csajoktól... :) Meg hát elég rossz lehet neki,hogy nem lehet csajjal,közben pedig tökre kanos... Vagy nem rossz neki,ha így marad csak nem fedez?
2013. okt. 13. 22:09
17/19 anonim válasza:
Szerintem biztosabb, ha ki van tökölve, nem is bolondul meg, nem is kap hererákot, őt is kevésbé akarják majd megverni... :)
18/19 anonim válasza:
Biztosabb, ha ivartalanítva van. Az én vizslám ivaros és szuper engedelmes (kutyasuli, engedelmességi vizsga) mégis egy percig nem figyeltem rá és már elment az egy sarokkal arrébb lévő tüzelő szukához. Ha nem lett volna piszok nagy mázlim most halott lenne szóval inkább ivartalaníts. Rengeteg pénz és idő mire olyan szintre jut egy kutya, hogy tenyésztő fedeztessen vele. Már csak az is pénz, hogy nevezz a kiállításra ráadásul van amikor külföldre kell menni, mert éppen ott van kiállítás éas az is pénz. A kutyádnak kell tenyésszemle, szűrések, kiállítási eredmények. Szóval nem éri meg
19/19 anonim válasza:
Jobb ha ivartalanítva van,mert ha tüzelési időszak van akkor meg lesz bolondulva.
Ismerősöm is azért ivartalanította a kan kutyáját,mert a tüzelési időszakban nem lehetett vele bírni.Ő is járt kutyasuliba vizsgái is vannak,de nagyon bepörgött ha tüzelő szukát érzett.
Mellesleg ha elengeded és megérez egy tüzelő szukát,lehet vissza hívni se tudod és meg van a baj eltűnik,elütheti egy autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!