Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyet hogy lehet - kannával...

Ilyet hogy lehet - kannával verés-?

Figyelt kérdés

Visszafelé jöttünk a túráról, láttam, hogy az út mellett pihen egy fiatal csaj, és egy staffi jellegű kutya. A kutya már messziről csóvált nekünk, nagyon érdeklődő volt. Erre a gazdája, egy bazinagy kannával olyat ráb*szott, hogy csak néztem. Amúgy is arrafelé mentünk volna, mikor odaértünk, megkérdeztem, odaengedhetem e a kiskutyámat. Csaj húzta a száját, gondoltam, akkor oké. A másik kutya nagyon kedves volt, semmi agresszió, pusztán szimat, csóválás. Mikor elkezdett csóválni, kapott még egyet a kannával, erre felnyüszített. Alig mert megmozdulni.

Mondtam a gazdájának, hogy milyen szerencse, hogy kedves , barátkozós kutyája lenne, ha épp nem verné agyon.

Tudom, hogy nem kellett volna így odamennünk, sem beszólnom, de egyszerűen nem bírtam ki. Mi a véleményetek?

2013. okt. 13. 18:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Anno elkezdték a tükrös sulik meg a cerbi most akik ezeknek a mintájára csinálnak iskolákat sokszor indokolatlanul is használják a kannát plackot hívjuk aminek akarjuk. Terápián már.

Tükör sulikban csak a legindokoltabb esetben használjuk, cerbi nem tudom milyen gyakran él vele (bár utcán már találkoztam 1-2 cerbis palackhuszárral de valszeg nem az iskola mondta hogy mindenhova vigye a palackot a kutya élete végééig.)

Valaki csak hallota ismerőstől vagy látta az interneten hogy ez működik (csak azt nem tudja hogy kell használni) és ezért rosszul használja sok minden lehet.

2013. okt. 14. 08:48
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Cerbiben nagyon gyakori, de ott mondjuk ésszel csinálják. Én meg tükrös oktatótól láttam először ezt a módszert úgy 2005 táján.

De hogy random hülyegyerek otthon egyedül mihez kezd vele, az nem hiszem, hogy bármelyik sulit vagy az eszközt minősítené.

2013. okt. 14. 10:44
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

én is úgy tudtam hogy tükrösök kezdték.

A cerbit nem minősítettem, oda is írtam hogy nem gondolom hogy erre az iskola bíztatta volna őket, de az tény hogy több emberrel is találkoztam aki mondta hogy ő cerbis és ott lógott az oldalán a palack vagy a kezében volt vele épp..

De ismétlem nem tudom hogy ez a sulibab mondták nekik vagy csak saját ötletre.. mert ha ott jó akkor otthon is jó, vagy az alap tanfolyamról úgy jöttek ki hogy nem is kell a közép ha ott a palack. Ezt nem tudom, viszont a tapasztalat az ez..

Erdőbe már találkoztam ugyan ezzel tükrös emberkétől aki alapról kijött halott a tűzvíz-ről és ő ezt vígan fogja használni még jó pár évig :D az nem érdekelte hogy tőle zengett az erdő folyamat ^^

2013. okt. 14. 10:56
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

"vagy az alap tanfolyamról úgy jöttek ki hogy nem is kell a közép ha ott a palack. "

Ez így tuti hogy nem szokott lenni, mert a középfokú tanfolyam már nem a nevelésről szól, max. még egy-két tippet kapnak, de alapvetően a póráz nélküli meg úgy általában a magasabb szintű engedelmes munka a lényege. Csak a tükrösök várnak az olyan alapvető dolgokkal a századik ezer forintig, mint a tiltás... :)

Viszont a kanna amúgy nagyon hasznos lehet otthon, én is mászkáltam vele. Végtére is annak semmi értelme nincs, ha csak a sulin használod, aztán otthon meg úgy káoszkodik a kutya, ahogy akar.

2013. okt. 14. 11:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

hát én alapfokon akikkel találkozok azok még nagyon nem állnak készen arra hogy büntessenek, kell az a 7hét hogy rájöjjenek hogy mi hogy merre van, meg a kutyának nem árt a kötődésés növelni némileg mert valahol ez is hiányos rendesen sajnos.

Amúgy szerintem pont ez lehet a hibája a sok palackhuszárnak hogy elvégezte az első tanfolyamot és úgy jön ki hogy minden szép és jó csak kanna kell hozzá. Szerintem kifejezetten vicces látvány, de tényleg nem sértegetni akarom a sulit, mert nagyon komoly dolgokat érnekt/értek el a terápiákon pl.

De a gazdák nagy részének szerintem sok egyből azzal kezdeni hogy nah hogy is büntessük a kutyát(persze gondolom ennél bonyolultabb). Amúgy még mindig kiváncsi vagyok egy cerbis tanfolyamra csak időm nincs rá hogy elmenjek... :D

2013. okt. 14. 12:31
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
Na akkor én most nem folytatom ezt, mert előkerültek az alapvető világnézeti problémák :D
2013. okt. 14. 12:37
 17/21 anonim ***** válasza:
62%
Jártunk Cerbiékhez.A kutyám először olyan szinten volt pánikbeteg,hogy minden elől menekült,természetesen a rehabjánál kannát nem használt senki.Ám a kisasszonynak megjött az önbizalma és ez olyan szinten sikerült,hogy erősen domináns lett velem és a nála kisebb kutyákra meg a kölykökre,rájuk konkrétan életveszélyes volt.Sikítva,hörögve támadta őket.Na itt jött a képbe a kanna,jó eredménnyel.Bizony hordtam is magammal,bármilyen poénosnak nézett is ki.Ha épp úgy gondolta,bárhol otthagyott és elrohant,konkrétan cseszett rám.Repült utána a kanna és használt.Elköltöztünk Pestről,pedig jó lenne még járni.Most ott vagyunk,hogy a kisebb kutyákat addig nem támadja meg,míg nem tesznek egy rossz mozdulatot.Szerencsére kijárunk a pusztára és ott kutyával nem találkozik.A vele azonos méretűeket és nagyobbakat imádja.
2013. okt. 14. 19:45
 18/21 Akiteki ***** válasza:
100%
Én is jártam a Cerbibe. Sosem a kutyát vertük a kannával, hanem ha messze voltak, akkor a közelbe dobtunk egyet. Én már előbb is alkalmaztam itthon, sosem találtam el a pillepalackkal egyik kutyát sem, de figyelemelterelésnek (pl. nem kell feltétlenül elzavarni a kukásautót, én kértem hogy vigyék el a szemetet) nagyon jó. Eszembe nem jutott volna, hogy valaki azzal veri a kutyát.
2013. okt. 14. 20:58
 19/21 anonim ***** válasza:
31%

Teljesen oké, hogy van a Cerbi, és oda jártok, legalább nem futunk össze.

Ahová én járok, lövésálló szaporítványok vannak, és a gazdáik vézene sem olyan rossz, hogy rágörcsöljenek a kannára. :-)))))))))

2013. okt. 14. 21:09
 20/21 Akiteki ***** válasza:
Ja, akkor ott verik a fejüket vele. Értem.
2013. okt. 14. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!