Mire kell odafigyelni örökbe fogadáskor?
Konkrét összeget fizetni általában nem kell (van ahol mondjuk elkérik az oltások/ ivartalanítás árát), de valamilyen jelképes összeget vagy tárgyi adományt (pl. nagyobb zsák kutyatápot) illik adni.
Szerintem szabály nincsen. Bemész, körülnézel és meglátod van-e számodra szimpatikus kutya. Én mielőtt az enyémet magamhoz vettem, 3-4 menhelyre, illetve sintértelepre elmentem, volt amelyikhez többször is kimentem, hogy jobban megismerjem. A legtöbb menhelyen el lehet menni sétálni egy kicsit, úgy jobban meg tudod ismerni. Amúgy a vizsla kijön más kutyákkal?
Mindenképpen vidd el a saját kutyusodat ismerkedni, ezen nagyon sok múlhat.
Sintértelep: értékesítik a kutyákat, tehát fizetni kell. Van ahol pénzt, van ahol tápot is lehet vinni. Ez nagyon rizikós, , mert nem tudnak túl sokat a kutyáról (tisztelet a kivételnek), hiszen csak egy ketrecben van, és enni adnak neki, így a szokásairól, természetben való viselkedéséről nem tudnak sokat. Ja és legritkább esetben találsz ivartalanított kutyust, tehát még azt is be kell kalkulálni.
Menhely: ivartalanított kutyusok vannak, akikről azért általában többet tudnak, mint a gyepmesteri telepeken. Az önkéntesek időnként sétáltatják őket. Sajnos kevés helyen tudják őket játszórészre kiengedni, hogy jól kiszaglászhassák, kifuthassák magukat. Én ismerek olyan helyet, ahol napi 3-szori kiengedés van és még sétáltatják is a kutyusokat az önkéntesek:) Itt nincs meghatározott összeg, de jóérzésű ember a chipes, oltott, ivartalanított kutyusok örökbefogadása kapcsán legalább 5-10 ezer Ft adományt ad.
Én az első kutyusomhoz 3x elmentem ismerkedni/sétálni. Mivel nagyon félős/ijedős, először csak egy szobában voltunk, kezemben jutifalat. A kutya cirkumveniált a szobában, próbált egérutat találni. Amikor odajött, kapott jutifalatot. Másodszor már kivittem sétálni. Mikor megálltam úgy állt meg, hogy kinyújtott kézzel tartottam a pórázt, tehát a lehető legtávolabb tőlem. Mikor harmadszor mentem mondták a gondozók, hogy láthatóan várt engem a kutyus. Így találtam az első kutyusomra:)
6-os vagyok: Most látom csak, hogy ez a kérdés már aktualitását vesztette.
Találtál egy másik társat magadnak? Kérlek mesélj róla egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!