Hogyan tudnám tisztán tartani a házat kinti-benti kutyáknál? A többi lent.
Ha egyszer úgy döntöttél, hogy nem akarod beengedni a kutyát, akkor ne hagyjad magadat lebeszélni róla. Had ugasson a kutya, majd abbahagyja ha nem reagálsz. Valahol határt kell szabnod, hogy mikor és meddig jöhetnek be.
Ez esetben te is hibás vagy, mert rászoktattad őket.
Nem kell engedni, hogy ennyiszer ki-be mászkáljanak. Zárd be az ajtót és amikor úgy gondolod, engedd be őket. Ugyanez vonatkozik arra is, ha ki akar menni. Te döntsd el, mikor mehet ki és azt is, hogy mennyi időre.
Az én kutyám is ilyen pofátlan volt, azt hitte én vagyok a cseléd, aki naponta 30x nyitogatja neki az ajtót, ha ő éppen ki vagy be akar menni. Eleinte kaparta az ajtót, ugatott (néha még ma is előfordul), de nem érdekelt. Egy idő után megunja.
Nem kell őket 50szer ki-be engedni. Reggel ki, este be és kész. Max. napközben egyszer-kétszer beengedni, ha akarod. Egyébként meg takarítással. Mást nem tudsz tenni. Ha sár van, töröld meg őket, a lábaikat, ha por van és porosak, akkor meg egy kis vizes törölközővel töröld át őket. Napi söprés, felmosás, porszívózás.
Hagy ugasson, ne foglalkozz vele. Azért ugat, mert megtanulta, hogyha azt csinálja, akkor beengeded. Majd megszokja, hogy kinn kell lenni.
Amúgy meg tökéletes tisztaság soha nem is lesz kinti-benti kutyánál. Ha ennyire igényes vagy, akkor nem kell őket beengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!