Nagytestű kutyáknál mennyire fontos, hogy állványon legyenek a tálak?
Figyelt kérdés
Amikor esznek befolyásol vmit,hogy magasan van vagy a földön?2013. okt. 10. 16:39
1/10 anonim válasza:
jobb ha a földön van, az a természetes nekik.
2/10 anonim válasza:
A farkas is elég nagytestű kutyaféle, mégse szokták állványos tálkából etetni. :)
3/10 A kérdező kommentje:
értem,csak sokszor hallottam már,hogy úgy jobb ha fent van nekik.
De akkor nincs gond azzal ha a földön van tálka:)
2013. okt. 10. 17:03
5/10 anonim válasza:
Nekem boxerem van ami ugye nagytestű, de nem használok álványt mert minek. Persze ha mondjuk beteg lenne és fájdalamas lenne neki hajolni az más, de egy egészséges kutyának nem kell.
6/10 anonim válasza:
Csak az óriásoknak kell állvány, pl. német dog, ír farkas, mert nagyon könnyen gyomorcsavarodást kapnak, ha a földről kell enniük.A farkas közel sem akkora, mint ez a két fajta, valamint nincs túltenyésztve, így ő nyugodtan ehet a földről. :)
7/10 A kérdező kommentje:
Okés,köszönöm szépen! :)
2013. okt. 10. 17:48
8/10 anonim válasza:
70-75 cm magas kutyáknál ,előny ha a kutya nem a földről, hanem kis dobogóról vagy állványról esznek.
kényelmesebben így nyugodtabban - lassabban esznek , isznak , nem nyelnek annyi levegőt kaja közben , könnyebben emésztik meg az ételt ,stb,stb . tény ami tény , ha magasabban van a tál ,valamiért ??:) a nagyobb kutyáknál sokkal kevesebb a gyomorcsavarodás esélye ??? ( és ez érthetetlen,hiszen alapból semmi köze nincs hozzá :)
de ez tény !
9/10 anonim válasza:
És mi támasztja alá ezt a tényt? Nekem 80 centis kutyáim vannak és senkit sem ismerek akik állványról etetnék őket. A tenyésztők se. (Persze lehet, hogy van ilyen, csak én nem tudok róla.) Az egyik állva eszik, a másik fekve. Tehát érdekelne valami hiteles statisztika, ahonnan ez kiderülhet.
10/10 Akiteki válasza:
Az én magyar agaramnak jobban esik, ha a székre teszem. Ha a földön van, utána mindig öklendezik. A székről is habzsol, de talán nem annyira. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!