Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kan vagy a szuka kutyának...

A kan vagy a szuka kutyának fontos, hogy minnél több kiállítása legyen?

Figyelt kérdés

2013. szept. 24. 06:41
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem egyiknek sem fontos, csak a gazdájának...
2013. szept. 24. 06:46
 2/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésemre a választ, mostmár nem halok meg hülyén. Igen nekem fontos kézpeld.
2013. szept. 24. 06:51
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
egyiknél sem fontos. nem ez határozza meg egy kutya értékét. Sajnos sokan estek már abba a csapdába, hogy olyan szülőktől akartak kiskutyát, akiknek rengeteg kiállitási eredménye van, mert akkor az biztos, hogy annak a kölyke is világgyőztes lesz. Ez azért nem ilyen egyszerű. Nyilván jó dolog a kiállitás, mert elég sok leendő gazdijelölt szokott kilátogatni, meg esetenként jó buli is. Egy kutya igazi értéke abban rejlik, hogy milyen utódokat hoz a világra. Legyenek egészségesek, hosszú életüek, megfelelő ösztönökkel stb. és hordozzák magukon a fajta jegyeit. De azt gondolom, hogy a kanoknak szokott több kiállitási eredményük lenni, mert őket többet kell presentálni, hogy minél több szukatulajdonos lássa, és igy fogják megtalálni:)
2013. szept. 24. 06:52
 4/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó. Igen én is a kanokra tippeltem.
2013. szept. 24. 07:14
 5/29 Akiteki ***** válasza:

A kant többször lehet kiállítani, mert a szukánál folyton közbejön a tüzelés, utána vedlés.

Amennyit a gazdi elbír, annyi lehet. Volt idő, mikor nagyon lelkesek voltunk, a magyar agaramnak 15 HPJ-je volt. (ehhez vagy 6 fajtagyőztes, csoportgyőzelmek, junior bis) Felnőttnek már inkább külföldre vittük, egyszer majd ráérek, megszámolom hány kiállításon volt.

Mostanában függetlenül attól, hogy kan vagy szuka, csak annyit megyünk, hogy a ch. címek meglegyenek.

2013. szept. 24. 09:03
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kiállítások száma hanem a minősége számít... (persze egy-két alap Ch cím nem rossz ha van) De egy mucsai CAC-on hiába lesz BOB a kutya ha senki se látja max a Facebookra pakolgatja fel az ember az eredményeket... Én lelkes ifjúságomban rengeteg kiállításon voltam van is Multi Junior Ch kutyám (6 ország Junior Ch ja) és Multi Ch kutyám is....

Ma már inkább kevesebb de nagyobb fajtalétszámot felvonultató kiállításokra megyek ahol sokan látják a kutyát és lehet, hogy 20-ból csak 3. lesz az osztályban de az valahogy mégis jobb érzés mint 1-2-3 kutyából vinni az osztályt és 10 kutyából BOB nak lenni...

És ez a taktika nekem be is vált, most, hogy szinte csak speciálokra járok meg Világ-Európa rendezvényekre plusz max néhány nagyobb CACIB-ra jobban el is kezdtek megismerni és legfőképpen elismerni. Pl van egy kanom aki igaz "csak" második lett az osztályában a Világon de azóta 7-en jelentkeztek vele fedezni és ebből 3 nagyon híres és nagy nevű kennel.

Mondjuk kb ugyanannyit költök kiállításokra mint régen :D mert kimenni a Crufts-ra kb ugyanannyi mint elmenni 7 kisebb CAC-ra

2013. szept. 24. 11:40
 7/29 anonim ***** válasza:
én azt gondolom, hogy amikor egy rangos kiállitáson a kutya benne van az első 4-ben, akkor már rangon aluli elvinni, egy mucsaröcsögei CAC-ra:))) Mi is csak speciálokra járunk, valahogy az érzés is jobb, ha benne vagy a 4-ben még egy serleget is kapsz:) De láttam már olyat is, hogy Europa győztes, a gazdi elvitte utána egy CAC-ra, ott meg kitették egy nagyon jó val. Na ennek sok értelme nincs.
2013. szept. 24. 11:51
 8/29 Akiteki ***** válasza:

Pont erről beszélgettünk vasárnap hazafelé. Az ICH befejezése miatt mentünk Szerbiába. Hiába lett r.BOG a kutyám, abban a konkurenciában inkább szégyelltem magam. :) Sokkal jobban örültem neki, mikor a WDS-en 22-ből lett R.CAC. Ott legalább nívós konkurenciában nézhették meg.

Hogy a serleghez jönnek fedeztetni, az nagyjából hidegen hagy, nézzék a törzskönyvet, ha érdekel valakit egy kan.

2013. szept. 24. 11:54
 9/29 anonim ***** válasza:

Igen láttalak titeket Backa Topola-ban :) (vörös kan husky ha jól emlékszem) :)

Mi is ott fejeztük be az Int.CH-t :) szóval nekem is vannak azért vissza eséseim főleg ha itt van a kiállítás egy köpésre de azért tartom magam ahhoz, hogy inkább nagy kiállításokra éri meg elmenni és lehet nem lesz a kutya Multi Ch de ettől az értéke se lesz kisebb... Meg amúgy is, aki az eredmények miatt fedeztet egy kannal vagy vesz kölyköt az meg is érdemli amit kap... az eredmények mennyisége ritkán tükrözi a minőséget. Én is ismerek kutyát akinek 6 Ch címe van ( Moldova, Montenegró, szerb stb)plusz volt BOG sőt BIS valahány is... viszont nagy kiállításokon egy kitűnőt se képes szerezni

2013. szept. 24. 12:08
 10/29 Akiteki ***** válasza:

Igen, mi voltunk. Te milyen kutyával voltál?

Pont ezért nem szeretem az ilyen kiállításokat. Én is sok ilyet ismerek, aki úgy szedi össze a címeket, hogy nincs konkurencia. A múltkor egy amerikai fórumon olvastam, hogy az ilyeneket kilométer championnak hívják. :D

2013. szept. 24. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!