Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kan vagy a szuka kutyának...

A kan vagy a szuka kutyának fontos, hogy minnél több kiállítása legyen?

Figyelt kérdés

2013. szept. 24. 06:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

"És akkor jönnek a meglepetések, mert a természet csak a poén kedvéért is kibabrálhat veled." :))) ez nagyon igaz.

Az ember beletanul, sok böngészés a neten és sok kiállításra járás (katalógus böngészéssel) meghozza az eredményt. Ha 10 tök ismeretlen kutyára ránézel a fajtádban (amik tök egyformák a laikusok szerint) és megmondod, hogy melyik milyen vonalú/milyen típust képvisel/esetleg ki tenyésztette vagy kik a szülei akkor már elérted az alap szintet :D

2013. szept. 24. 18:00
 22/29 anonim ***** válasza:
Nekem volt egyszer egy nagyon kis csúnyácska szukám.Azért fel lehetett ismerni a fajtáját,de volt vagy egy centis előreharapása,szőre nulla,pedig hosszúszőrű fajta.A törzskönyve tele a legmenőbb angol vérvonalakkal.Véletlenül befedezte a kanom.Álomszép kölykei lettek,igaz ugyan felülbélyegzett törzskönyvvel,de kit érdekelt.Hagytam is belőlük,akiket elvittek azok is szuper kutyák lettek.Hál'istennek,azóta sem jött elő a kicsi Kimba rútsága sehol,pedig már az ükunokákon is túl vagyunk.3 szor ellett összesen,és végig hozta a minőséget.A három alomból akit kiállítottak,kb 3/4-ét a kutyáknak,mind minimum HCH.Egyet láttam akit ivartalanítottak,kb a világkiállításon győzhetett volna.Annyira nem homogén még most sem a fajta,hogy nem lehet megmondani,melyik kutya mit fog örökíteni.A fajtát nem szeretném elárulni ha nem baj.
2013. szept. 24. 22:12
 23/29 A kérdező kommentje:
21-es és azt, hogy lehet megtanulni?
2013. szept. 25. 14:25
 24/29 Akiteki ***** válasza:
Leírta: sok munkával.
2013. szept. 25. 15:33
 25/29 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, de úgy gondoltam, hogy mégis hogyan kezdjem el.
2013. szept. 25. 15:35
 26/29 anonim ***** válasza:
ugy, hogy elkezded átmazsolázni mondjuk a te kutyád törzskönyvét. Én amikor elkezdtem, azt hiszem visszajutottam az 1900-as évekig:)))) Egyébként baromi érdekes.
2013. szept. 25. 15:43
 27/29 Akiteki ***** válasza:

Ahogy jólesik. Nincs rá program.

Ha érdekel a fajta, magadtól fogod nézegetni a kutyákat meg a törzskönyveket, senki nem fogja megmondani, mit csinálj.

2013. szept. 25. 16:22
 28/29 anonim ***** válasza:
Meglátsz egy neked tetsző típust,kideríted a nevét felmenőit.Ugyanez fordítva,nagyon gyorsan megtanulod,melyik vonalból nem szeretnél kutyát...
2013. szept. 25. 23:00
 29/29 A kérdező kommentje:
Azt a vonalat már megtaláltam amelyikből nem szeretnék kutyát. Tudon a kennel neveit.
2013. szept. 27. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!