Mit tegyek ha meg ijedt a kutyám?
nyugtasd meg :DD
de amugy komolyan..:D ööö...pár napig ha ne légy rá mérges, ne szól rá eréjesen, még akkor sem ha rosszalkodik
legyél vele sokat. nállunk is ez volt mikor a kutyus megijedt a tüzi játéktól, már semmi baja 2-3 nap és elmúlt
Ne csinálj semmit,ami a normálistól eltér.Egy kutya nem érti a megnyugtatást.Ha pozitívan jutalmazod,ha rosszat tesz,akkor csak erősíted ezt benne.Ha fél,remeg és te simogatod,akkor ezzel azt éred el,hogy a kutya azt hiszi,jól csinálja,ha fél.
Éljétek úgy az életetek mint ez előtt,ha vmitől megijed,akkor ne kezdd el babusgatni.Legyél mindig határozott és következetes.A kutya érdekében.
Hülyeségnek tartom, hogy nem kéne megnyugtatnod. Neki éppen olyan lelke van, mint egy gyereknek. Ha fél, igenis éreznie kell, hogy biztonságot nyújtasz neki, és számíthat rád.
Szerintem pedig CSAK kint tartani télen-nyáron éppolyan lelketlenség, mint CSAK bent. Az arany középút, ha szabadon közlekedhet, és téli éjjeleken bent alhat.
Én legalábbis így éltem a kutyámmal, és élnék újra, még ha ez együtt is jár néha kellemetlenségekkel.
A kutya nem a babusgatásból érzi,hogy számíthat rád.
Hanem abból,hogy falkavezér vagy,és leveszed az ő válláról a felelősséget a falka irányába (család).
Ha ez sikerül,akkor a kutya nyugodt,boldog és harmonikus életét él.
A kutya nem gyerek.És egy ilyen kutyát nem lehet csak kint tartani,egyáltalán nem megfelelő neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!