A kaukázusi juhászkutya tényleg olyan aranyos és barátságos mint a Myrsky a juhászkutya címü filmben?
Figyelt kérdés
#kaukázusi juhászkutya #myrsky a juhászkutya
2013. okt. 11. 21:54
11/15 anonim válasza:
Na álljon meg a menet. Nem értem miért kezelik az ilyen fajtákat (KÁJ, kau, és egyéb pásztor kutyákat), mint valami mutáns szörnyet ami nem is kutya. Tény, hogy kicsit nehezebb nevelni őket , mint egy átlag kutyát, de ők is tudnak lenni olyan kutyák, mint a többi. Persze nem mindegy, hogy honnan van a kölyök, mert találkoztam olyannal amit a kaukázusokból hoztak na arra tényleg azt mondom, hogy nem mennék a közelébe, de pl. egy show vonalas kennelből vett kölyköt lehet olyanná nevelni, hogy barátságos legyen.
12/15 anonim válasza:
A neveléshez nagyon magabiztosnak kell lenni. Első kutyának semmiképpen sem ajánlom. Ismerősöm kemény volt, határozott. Legutóbb náluk voltam, ez az óriás pedig a hátán feküdt és cirógatták :) Szóval igen, ha rendesen van nevelve, akkor ilyen. De bármilyen kutyáról van szó, a nevelésen múlik. Nem a fajtán.
13/15 cashflow válasza:
A Kaukázusi nem családba való kutya!
Főleg nem oda, ahol gyerekek vagy öregek is vannak!
Alapvetően igen agresszív ,veszélyes fajta, amely telephelyőrzésre való, ahol napközben egy biztonságos ketrecben pihen, éjszakára és hétvégére pedig kiengedik.
Tipikus egyemberes kutya, mindenki másra, pl. családtagokra veszélyessé válhat.
Aki a kertjébe akar házőrzőt, az vegyen német juhászt, esetleg rottweilert, de kaukázusi vagy kuvaszt semmiképp, ha nem akar bajt a nyakába.
14/15 anonim válasza:
A mi kaukázusink nagyon jó kutya,már 8 éves,semmi gond nincs vele.2 hónaposan vettük.Imád sétálni,végül is,szófogadó.Viszont igen is kemény,céltudatosan szólok rá,ha pl:másfelé akarna menni sétálni,mint amerre kell.
Pacsit ad,kéri a kaját.Két szóval,aranyos és barátságos!!
15/15 anonim válasza:
A kau nem kooperatív, ha a gazda veszélybe van nem kell azt várni a kutyától hogy majd egy szóra leálljon. Ő a gazdáit, a gazda családtagjait, többi állatait, házát, udvarát, területét az élete árán is megvédi, viszont nem kooperatív. Úgymond egy kísérőkutya, akit eredetileg arra használtak, hogy kísérte, körbevette a nyájat, az állatokat, és ha baj volt, megkörnyékezte valaki az állatokat, vagy a tanyát akkor a kutya elsődlegesen elkergette, de ha nem hátrált akkor megharapta, adott esetben meg is ölte. A városba ha beviszed ugyanígy viselkedik, védi a családod, a családtagokat, és minden állatot, amit tartotok, és tökmindegy kiről van szó, bármelyik családtagot megvédi akár túlerővel szemben is, az élete árán is. Igazából mindig is meg nem értett kutyák voltak, akikről nagyon jót lehetne hosszasan beszélgetni, vitatkozni, hogy hova való. Nem egy kirándulós kutya, nem egy gazda mellett parádézó, apportírozó, meg mindenféle trükköket bemutató kutya, viszont amikor a németjuhász meg a roti már az egérlyukba is bebújt félelmébe a kau/káj/kangal/kuvasz (stb...) még mindig küzd és harcol, és minimális félelmet sem érez még. Rendkívül bátor és magabiztos kutyák, nekem a haverom mikor ide jött hozzánk Golden retriverrel és Németjuhásszal és én pórázon kivittem a 8-9 hónapos kölyök kuvaszomat a kutyám farka az háta közepére kunkorodva, kihúzta magát a kutya, mutatta a felsőbbrendűségét, a goldi már vonyított, nyüszített is félelmében, a németjuhász farka meg a hasára volt tapadva, úgy félt, annyira behúzta a lába közé a farkát. De ne várj el ezektől a kutyáktól parádézást, meg engedelmességi feladatokért való lelkesedést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!